Radikális döntést hoztak Izraelben: mennie kell a szövetséges tévéjének, de ez még jelentős diplomáciai hullámokat vethet
Globál

Radikális döntést hoztak Izraelben: mennie kell a szövetséges tévéjének, de ez még jelentős diplomáciai hullámokat vethet

MTI
|
Portfolio
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.

Az al-Dzsazíra izraeli és palesztin területeken működő részlegének vezetője „veszélyesnek” minősítette a katari médium helyi működésének felszámolásáról szóló kormányhatározatot, melyet szerinte nem szakmai, hanem politikai megfontolások motiváltak. A csatorna bejelentette, hogy benyújtja a fellebbezését a döntés ellen.

Korábban, vasárnapi ülésén az izraeli kormány egyhangúlag elfogadta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Slomó Karai távközlési miniszter azon döntését, hogy bezárják az al-Dzsazíra katari tévécsatornát Izraelben.

A Beni Ganz vezette Nemzeti Tábor nevű centrista párt miniszterei nem jelentek meg a kormány ülésén, és nem vettek részt a szavazáson. Nem ez az első alkalom, hogy a katari csatornát egy másik ország támadása éri. 2017-ben például az apró olajmonarchia ellen több ország indított blokádot, mivel azzal (is) vádolták Dohát, hogy a regnáló hatalmak ellen fogalmaz meg üzeneteket a médián keresztül. Erről itt írtunk bővebben:

Karai elmondta továbbá, hogy a rendelet azonnali hatállyal érvénybe fog lépni. Szerinte a katari tulajdonú médiabirodalom túl hosszú időn keresztül tudta olajozottan uszítani Izrael ellen a világot.

Az al-Dzsazíra a világ antiszemitizmusának legnagyobb motorja, amelyet Katar Izrael és a zsidó nép ellen működtet. A holokauszt napjának előestéjén a kormány világos üzenetet küld Katar terrorista állam propagandaszárnya ellen. Nem engedjük meg, hogy Izrael ellenségei területéről antiszemita propagandát és vérvádat sugározzanak

- jelentette ki Nir Barkat gazdasági miniszter.

Katar korábban közvetíteni próbált Jeruzsálem és a Hamász között, mivel mindkét féllel jó kapcsolatot ápolt. Az elmúlt hetekben a sikertelen tűzszüneti tárgyalások miatt már egyre több nyomás érte Dohát, az al-Dzsazíra betiltása pedig végképp tönkreteheti a diplomáciai kapcsolatot Izraellel.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
irán atom