|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
OPUS ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
OPUS kötéslista
Idő Ár Darab Érték
OPUS statisztikák, mutatók
nyitó: 310.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
OPUS adatlap
Teljes név:OPUS GLOBAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:OPUS GLOBAL Nyrt.
Szektor:Egyéb pénzügyi szolgáltatás
Elérhetőség:1062 Budapest, Andrássy út 59.
Telefonszám:+36-1-433-0700
Fax:-
Web:www.opusglobal.com
Befektetői kapcsolattartó:Dr. Dakó Gábor Miklós
Befektetői kapcsolattartó mail:info@opusglobal.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-433-0701
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Kékesi Péter)
Tevékenység:Az OPUS GLOBAL Nyrt. 105 éves múltra tekint vissza, 1998 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde kibocsátói körének. A vállalat a 2009. évi arculatváltását követően megszüntette állatgyógyászati tevékenységét és holding szerkezetben működő pénzügyi befektetőként elsődlegesen különböző profilú társaságok irányításával, vagyonkezeléssel foglalkozik. A Társaság leányvállalatai között jelenleg szállodaipari vállalat, kandalló- és tűzhely gyár, mezőgazdasági és építőipari cég, illetve irodaház bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozó társaság is található. A Társaság a befektetések körét folyamatosan bővíti.
Részvénytulajdonosok:

MÉSZÁROS Lőrinc (közvetett részesedés a STATUS CAPITAL Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-n keresztül 3,77%) (24,63%, 172 792 796 részvény)

KONZUM PE Magántőkealap (közvetett részesedés a KPE INVEST Kft-n keresztül 0,15%) (24,2%, 169 825 547 részvény)

KONZUM MANAGEMENT Kft. (7,1%, 49 809 673 részvény)

MÉSZÁROSNÉ KELEMEN Beatrix (6,97%, 48 902 911 részvény)

Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. (6,7%, 46 998 875 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:GÁL Miklós (vezérigazgató)
ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna (operatív vezérigazgató-helyettes)
DR. DAKÓ Gábor Miklós (társaságirányításért felelős vezérigazgató-helyettes)
BAJI Csaba (energetikai divízió vezető)
DR. TÓTH Anett ( élelmiszeripari divízió vezető)
HÜLVELY István (turisztikai divízió vezető)
HALMI Tamás (ipari divízió vezető)
Felügyelőbizottság:TIMA János (elnök)
Dr. EGYEDNÉ Dr. PÁRICSI Orsolya
Dr. GÖDÖR Éva Szilvia
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:25 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):701 646 050
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1998-04-22
Első kereskedési nap:1998-04-22
OPUS hírek

Radioaktív hulladéknak építhet tárolót a Mészáros és Mészáros Kft.

Nettó 15,7 milliárd forintos megbízást nyert el az Opus Global Nyrt. építőipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. A társaság ajánlata bizonyult a legjobb ár-érték arányúnak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt közbeszerzési eljáráson. A Mészáros és Mészáros Kft. Pintér Csaba egyéni vállalkozóval közösen a paksi atomerőmű Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) III. ütemének 3. fázisát végzi majd el, amely során az üzemelő nukleáris létesítményt egy új, moduláris rendszerű tárolóval bővíti - áll az Opus közleményében.

Közösségi borászati üzemet épített fel az Opus Tokajban

Az Opus Global Nyrt. érdekeltsége építette fel Magyarország első közösségi borászati üzemeit és beszerzési központját a világörökséggé minősített tokaji történelmi borvidéken. Az Euro Generál Zrt. évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gazdasági épületek, irodaházak, lakóépületek kulcsra kész kivitelezésében. A létesítmények teljes körű szolgáltatást nyújtanak a szőlőfeldolgozásban és a borkészítésben a borvidék termelőinek. A közösségi borászathoz tartozó létesítmények megépítésének összköltsége 5,1 milliárd forint volt.

Nagyot emelkedett a Mol és a Richter

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi kereskedés második felében, a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump beszédére vártak a nap folyamán. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után erősödni kezdett, a BUX végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Az MVM veheti meg az Opustól a Mátrai Erőművet

Hamarosan eladhatja a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Holding a Mátrai Erőművet – értesült az Index. A vevő az állami  tulajdonban lévő MVM lehet, a tárgyalások napokon, legfeljebb heteken belül zárulhatnak a lap szerint.

Eséssel zárta a hét első napját a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a hétfői kereskedés második felében, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a leggyengébben.

Elolvadt az Északi-sark háromnegyede, jöhet az energetika átalakulása

November 7-én rendezte meg a Portfolio az Energy Investment Forum rendezvényt, ahol neves előadóktól hallhattunk a klímaváltozás fontosságáról, annak az energetikai következményeiről, a magyar gázhelyzet lehetőségeiről és a különböző típusú erőművek jövőjéről előadásokat. A nap fénypontja a magyar energiavállalatok top menedzsereit felvonultató vezérpanel volt, mely új perspektívákat nyitott a hazai és globális energetika aktuális helyzetének megértéséhez.

Mi lesz, ha bemondja az EU 2050-re a karbonsemlegességet?

Mi lesz, az energiaszektorral, ha az EU kitűzi 2050-re a karbonsemlegességi célt? Milyen tervek vannak a megújuló energiatermelés felpörgetésére? Mit hozhat az elektromos autók terjedése? Többek között erről is beszéltek hazai energetikai cégek vezetői a Portfolio Energy Investment Forumon.

Új vezető az Opus energetikai divíziójának élén

Králik Gábor veszi át november 4-től az Opus energetikai divíziójának vezetését. Az energiakereskedelmi szakember legfontosabb feladatának a portfólióba tartozó leányvállalatok piaci szerepének megerősítését és működési hatékonyságának javítását tartja - áll az Opus sajtóközleményében.

Hatalmas kötvénykibocsátás az Opusnál - Nem áll le a cég, akvizíciókat terveznek

Sikeresen lezajlott az Opus Global 28,6 milliárd forintos kötvénykibocsátása pénteken, a befolyó összeget elsősorban hitelkiváltásra és felvásárlásokra fordítja majd a cég a tervek szerint. A kötvénykibocsátásról, az akvizíciós tervekről, a növekedési célokról, a CIG Pannónia-részesedés sorsáról és az MNB felé tett feljelentésről beszélgettünk az Opus Global vezérigazgatójával, Gál Miklóssal.

Közel 30 milliárd forintos kötvénykibocsátás az Opusnál

Sikeres volt az Opus zártkörű kötvénykibocsátása a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. Az intézményi szereplők részvételével zajló, az MKB Bank által lebonyolított zártkörű aukción a 28,6 milliárd forint össznévértékben meghirdetett, 572 darab 50 millió forint névértékű kötvénymennyiség teljes egészét lejegyezték, 2,8 százalékos fix kamattal, 2,730 százalékos átlaghozammal. A bevont forrás összértéke 28,77 milliárd forint. A cég a kötvénykibocsátásból származó forrást növekedési tervei támogatására és finanszírozásának optimalizálására használja fel. A forint alapú kötvények futamideje 10 év.

Az Opusnak is fáj a CIG zuhanása

Zuhan a CIG Pannónia árfolyama a mai kereskedésben, ami nem jó hír a cégben jelentős részesedéssel rendelkező tulajdonosoknak, például az Opusnak sem. A cég a Konzumtól „örökölte” meg a CIG Pannónia közel 25 százalékos részesedését, ami a Konzum és az Opus július eleji egyesülése óta közel 4 milliárd forintot veszített értékéből. Az Opus számára a biztosítás nem egy stratégiai üzletág, "likvid befektetésként" gondol a CIG Pannóniára, és a CIG közleményét követően jelezte, hogy nem fog tőkét tenni a CIG-be.

Nem tesz tőkét a CIG-be az Opus

Fontos bejelentést tett ma a CIG Pannónia, ezt követően a CIG legnagyobb tulajdonosa, az Opus közleményt tett közzé, amelyből kiderült, hogy az Opus nem kíván tőkét emelni a cégben vagy más egyéb pénzügyi segítséggel (tőkejuttatással) élni a CIG-nél.

Bejelentést tett az Opus az MNB-nél

Bejelentést tett az MNB felé az Opus Global az Opus részvények piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében – áll a társaság BÉT-en közzétett közleményében.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR