Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

AutoWallis árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
AUTOWALLIS ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
1 2 000 99,8
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
101 1 000 1
AUTOWALLIS kötéslista
Idő Ár Darab Érték
AUTOWALLIS statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 32431.368
Nyitó ár: 101.5
Előző záró ár: 101
Napi átlagár: 101.318652
180 napos átlagár: 101.1141978778
360 napos átlagár: 94.989233355539
Napi minimum: 100
Napi maximum: 103
Éves minimum: 64 2020-04-23
Éves maximum: 120 2021-01-11
Történelmi minimum: 51 2020-03-19
Történelmi maximum: 266 2019-02-08
Forgalom (db): 11500
Forgalom: 1165164.5
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.7509727626459%
Árfolyamváltozás 3 hó: 21.83353437877%
Árfolyamváltozás 12 hó: 21.83353437877%
Adatlap
AutoWallis
Rating
Értékpapír megnevezése AutoWallis share
Értékpapír kibocsátója AutoWallis Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000164504
Kijelzés módja (Ticker) AUTOWALLIS
Értékpapír névértéke 12.5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 297 762 626
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2013-06-25
Első Kereskedési Nap 2013-06-25
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 2115
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az AutoWallis árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

AutoWallis hírek

Berobbant az autóértékesítés az AutoWallisnál

A tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően kilőttek az AutoWallis értékesítési számai: a társaság az első negyedéves értékesítési adatok alapján több mint megháromszorozta a tavalyi első negyedév számait. Az adatok azt mutatják, hogy a tőzsde autós vállalata túllépett a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásainak többségén. Az év első három hónapjában már a bérleti napok száma is növekedett, több mint 40 százalékkal haladta meg a bázisidőszakét, és erősödés mutatkozik a szervizórák esetében is.

További forrásbevonást és 230 milliárd feletti árbevételt tervez az AutoWallis 2021-ben

Komoly tervekkel lépett a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) az AutoWallis. A cégcsoport eredményeit jól mutatja, hogy 2020-as teljesítményükre alapozva a BÉT Legek díjátadóján nemrég elnyerték az „Az év alaptőke-emelése” díjat. De milyen irányokban akarnak tovább fejlődni, és mennyire nevezhető példának a cég a BÉT fejlesztési stratégiája szempontjából? Erről kérdeztük Végh Richárdot, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatóját és Ormosy Gábort, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatóját.

Nem fizet osztalékot az AutoWallis

Az AutoWallis igazgatósága a koronavírus-járvány miatt közgyűlési hatáskörben döntött a mai napra összehívott közgyűlés napirendi pontjaiban. Így többek között elfogadta a 2020-as évről szóló beszámolókat, és határozott az osztalékalap felhasználásáról, valamint új könyvvizsgálót választott.

Háromszorosára ugorhat idén az AutoWallis bevétele

Újabb rekordévet tudhat maga mögött az AutoWallis, miután árbevétele 17 százalékos bővüléssel 88 milliárd forintra nőtt 2020-ban. A társaság várakozása szerint ugyanakkor még ez a bővülés is csak egy kisebb lépés volt a 2021-es ugrás előtt. Idén ugyanis a 2020-as közel háromszorosára, akár 230 milliárd forint fölé bővülhet a tőzsde autós vállalatának árbevétele az organikus növekedésnek és a tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően. A vállalati szektor jelentős részéhez hasonlóan az AutoWallis eredményességét sem hagyta érintetlenül a koronavírus-járvány kirobbanása: a pandémia elsősorban az autókölcsönzői tevékenységre hatott kedvezőtlenül, emellett egyszeri költségek is terhelték az üzletfejlesztésekhez kapcsolódó új kis- és nagykereskedelmi tevékenység indulását. Mindezek hatására az AutoWallis EBITDA-ja 2,1 milliárd forint volt, mely 28 százalékos csökkentést jelent az előző évhez képest.

Nem tartja meg éves közgyűlését az AutoWallis

A koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzet miatt, figyelembe véve a vonatkozó jogszabályokat az AutoWallis személyes részvétellel nem tartja meg éves közgyűlését.

Jelentősen nő az AutoWallis részvényeinek súlya a BUX indexben

A Budapesti Értéktőzsde határozata alapján több mint 35 százalékkal nő az AutoWallis részvények súlya a BUX kosárban. A döntés értelmében március 22-től 0,3125 százalékos súllyal szerepelnek a tőzsde autós vállalatának részvényei az indexben, ezzel a 11. legnagyobb pozíciót elfoglalva.

Itt van pár izgalmas tőzsdei sztori itthonról és a nagyvilágból

Több ígéretes cég is elhalasztotta tőzsdére lépését tavaly a koronavírus-válság miatt, így idén izgalmasabbnál izgalmasabb IPO-k jöhetnek. A Portfolio private Investor Day 2021 online rendezvényén ígéretes magyar tőzsdei cégek vezetői is beszéltek a jövőbeli tervekről.

A koronavírus évében is növekedni tudott az AutoWallis

A koronavírus miatti korlátozások ellenére, részben a tavaly végrehajtott hat tranzakciónak köszönhetően a piaci átlagot meghaladó növekedést ért el az AutoWallis az autóértékesítés terén 2020-ban. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 39 százalékkal több gépjárművet értékesített 2020-ban, mint az azt megelőző évben, míg a szolgáltatások terén a szerviztevékenység 33 százalékkal bővült.

Ormosy Gábor: nem az a cél, hogy minden évben akkorát ugorjon az AutoWallis, mint most

A tavaly bejelentett akvizíciókkal az eredetileg tervezettnél jóval gyorsabban nőtt az AutoWallis, azonban ezt a tempót nem akarja beégetni a menedzsment, nem az a cél, hogy minden évben akkorákat ugorjanak, mint 2021-re. Az viszont egyértelmű, hogy előre kell menni, folytatni kell ezt a stratégiát. Legalább annyi tárgyalásuk van, mint amennyi felvásárlást bejelentettek tavaly, hogy ebből milyen ütemben és mennyit tudnak megvalósítani, annak sok feltétele van, de nem fognak elugrani a lehetőségek elől, mondta el a Portfolio-nak Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója, akivel növekedési tervekről, iparági konszolidációról, elektromobilitásról, mobilitási szolgáltatásokról, devizakockázatokról, osztalékpolitikáról és az idei részvénykibocsátásról is beszélgettünk.

Szárnyalnak a kis papírok a magyar tőzsdén

A kimondottan pozitív európai közhangulatban néhány magyar kisvállalat papírja üstökösszerűen emelkedik. Remek napja van itthon az Alteonak, jelenleg 14,2 százalékos a plusz, az Autowallis részvénye 14,5 százalékot emelkedett a délelőtti órákban, míg a ralit az Ehep vezeti egészen elképesztő, 43,1 százalékos emelkedésével.

Melyik magyar részvényt vegyük idén?

A magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített az év utolsó két hónapjában és több mint 30 százalékkal került feljebb, így az évet végül 8,6 százalékos mínuszban zárta a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is masszívan emelkedett, de novemberben a Magyar Telekom is ralizott egyet. Az elemzők optimisták a nagyvállalatok tekintetében, de a felértékelődési potenciált és a technikai képet illetően azért vannak eltérések. Azonban nem csak a blue chipekre érdemes odafigyelni, hiszen egyre több a jó fundamentális sztori a mid-capek között is, mint amilyen az Alteo, az AutoWallis, a Masterplast, a Rába vagy a Waberer's. Megnéztük, hogy mi a sztori, mit gondolnak az elemzők, és azt, hogy mit mutat a technikai kép.

Alaposan megemelte növekedési terveit az AutoWallis

Felfelé módosította a korábban meghatározott előrejelzéseit az AutoWallis, a vállalat már 2021-ben jelentősen meghaladhatja az egyébként 2024-re kitűzött árbevételi és EBITDA tervszámait az idén végrehajtott tranzakciók eredményeképpen. A társaság a kiugró növekedést az organikus fejlődés mellett az idén bejelentett hat akvizícióval és üzletfejlesztéssel éri el. A vállalat növekedési terveinek finanszírozása céljából 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre három neves magyar intézményi befektető részvételével, emellett jövőre nyilvános, lakosságot is célzó forrásbevonást tervez, áll a vállalat közleményében.

Tőkeemelésről és saját részvények vásárlásáról is döntött az AutoWallis

Az AutoWallis igazgatósága többek között a társaság alaptőkéjének maximum hatmilliárd forintra történő felemelésének lehetőségéről, és saját részvények vásárlására szóló felhatalmazásról döntött. Ezek célja, hogy a tőzsde autós vállalata tovább folytassa tavaly meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósítását. A mai döntés alapján az AutoWallis – megfelelő piaci körülmények esetén – először vonhat be forrást közvetlenül a tőkepiacról intézményi és magánbefektetőktől. Az igazgatóság emellett két új felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagot is választott, valamint lezárta az Iniciál Autóház többségi tulajdonrészének megszerzését.

Növekvő bevételek, de veszteséges működés az AutoWallisnál

A kihívásokkal teli iparági környezet és a koronavírus-járvány hatásai miatt veszteséges lett az AutoWallis az év első kilenc hónapjában, azonban részben az idei akvizíciók hatására a társaság árbevétele szépen növekedett. Az eredmény elmaradásának elsődleges oka a koronavírus okozta repülőtéri forgalom teljes leállása miatt visszaesett autóipari szolgáltatásból származó eredmény elmaradása, valamint a Nemzetközi Disztribúció üzletágban átmenetileg visszaeső fedezettermelő képesség volt.

Felülvizsgálta a Scope az AutoWallis hitelminősítését és megerősítette a korábbi besorolását

Megerősítette az AutoWallis B+ hitelminősítői besorolását a Scope Ratings, miután elvégezte a társaság éves értékelését. A közzétett részletes értékelés alapján a kilátásokat ugyanakkor stabilról pozitívra javította.  A 2019. szeptemberét követő egy éves időszak vizsgálata a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogramban való részvétel feltétele. A társaság 3 milliárd forint névértékű, 10 éves futamidejű NKP kötvényeivel október eleje óta lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsde XBond piacán.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR