Előfizetői tartalom

Egyeseknél nagyon kivágta a biztosítékot a törlesztési moratórium és a THM-plafon

Portfolio
A Portfolio online Hitelezés 2020 konferenciájának lakossági hitelezésről szóló keddi alkalmán kiderült: nem maradéktalanul elégedett a bankszektor a törlesztési moratóriummal. Az még látványosabban kibukott, hogy a THM-plafon is erősen vitatott intézkedés a hitelpiacon.  A közönségszavazás során e témák mellett a 12 hónapon belül bedőlő hitelek várható arányáról, az idei hitelpiaci visszaesés mértékéről és a lakásárak várható alakulásáról is véleményt formált a hallgatóság.

Személyi kölcsönt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

A koronavírus-járványból eredő kockázatokra és korlátozásokra való tekintettel a Portfolio hibrid konferenciák megszervezéséről döntött. Elhalasztott és új rendezvényeinket részben online formában, részben pedig – mihelyst a járványhelyzet lehetővé teszi – hagyományos módon tervezzünk megrendezni. A Hitelezés 2020 konferenciához kapcsolódóan idén tavasszal három konferenciát szerveztünk. Április 21-jei "A koronavírus és a magyar bankszektor" című konferenciánkról szóló tudósításunk itt olvasható, május 5-ei "Kkv-hitelezés és gazdaság-újraindítás" konferenciánkról itt olvashat, május 19-ei Lakossági hitelezés veszélyhelyzet idején konferenciánkról pedig itt tudósítottunk. A babaváró hitelekről szóló reprezentatív lakossági felmérés eredményéről külön, itt számoltunk be:

Keddi online konferenciánkon tehát a lakossági hitelezésről volt szó, a konferencia összesen több mint 100 fős közönsége az előadóknak és panelbeszélgetőknek szóló online kérdésfeltevés mellett közönségszavazással véleményt is nyilváníthatott. Előző két online hitelezési konferenciánk közönségszavazásának eredményei itt olvashatók:

Felvezető kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, hányan kísérik figyelemmel home office-ból, illetve irodából a konferenciát. Újranyitás ide vagy oda, a home office előző online konferenciáinkhoz hasonlóan kiütéssel győzött.

A szakmai közönségszavazások eredménye

  • Mennyi lakossági hitel fog bedőlni?
  • Mely hitelek hogy fognak teljesíteni idén?
  • Mi a vélemény a törlesztési moratóriumról és a THM-plafonról?
  • Hogy alakul idén a lakáspiac?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés