szekeres viktor, a gloster elnöke
Befektetés

Gloster-vezér: a céljainkat felvásárlásokkal tudjuk elérni

Portfolio
2022. május 26-án a BÉT Xtenden jegyzett Gloster többségi tulajdont szerzett egy nemzetközi piacon jelen lévő szoftverfejlesztő társaságban, az ff.next-ben. Az akvizícióról és az IT-piac kihívásairól Szekeres Viktor, a Gloster igazgatósági elnöke beszélt a Portfolio Checklist pénteki adásában.

A 2025-ig megfogalmazott növekedési célok annyira ambiciózusak, hogy azokat organikus növekedéssel nem, csak felvásárlások segítségével tudják elérni – egyebek mellett erről beszélt a Portfolio Checklist pénteki adásában Szekeres Viktor, a BÉT Xtenden jegyzett Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Az IT-ipari vezető annak kapcsán volt műsorunk vendége, hogy a Gloster felvásárolta az ff.next, nemzetközi piacra is dolgozó szoftverfejlesztő céget.

Szekeres a felvásárlással kapcsolatban elmondta: a stratégiájuk szerint olyan társaságokat akvirálnak, melyek vagy nemzetközi piacra dolgoznak, vagy az erőforrásaik nemzetközileg is értékesíthetőek. Az ff.next e két feltétel közül mindekettőnek megfelel.

A felvásárolt cég már most ügyfelei között tudhat több bankot és fintech vállalkozást is, köztük a CIB Bank-tulaj Intesa Sanpaolot, az MKB-t, az OTP Bankot és a Bariont. A felvásárlással a Gloster létszáma 175 fősre bővült, 2021-ben a két cég bevétele összesen 5,2 milliárd forint volt. A mostani létszám egyébként az egy évvel ezelőtti állományszám duplája – tette hozzá Szekeres.

Az interjú, melyben a Gloster vezetője a konkrét 2025-ig elérendő célokról is beszél, már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adásában 29:35-től a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A Portfolio Checklist Szekeres Viktorral készített interjúját a Gloster Infokommunikációs Nyrt. támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
trader23