Még durvább élelmiszerárak jönnek Magyarországon – bejelzett a mutató

2022. november 04. 17:01 | Portfolio

Még durvább élelmiszerárak jönnek Magyarországon – bejelzett a mutató

A mai műsor első részében arról volt szó, hogy Magyarországon lehet a legnagyobb probléma az inflációval az egész Európai Unióban. A helyzetet jól példázza, hogy sehol nem drágultak olyan tempóban a feldolgozatlan élelmiszerek egy év alatt, mint hazánkban, ami ráadásul a feldolgozott élelmiszerek piacán tovább fűtheti a pénzromlást. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio vezető makroelezmője volt a Checklist vendége. Az adás második részében azzal foglalkoztunk, hogy csütörtök este nyilvánosságra hozták a hazai Michelin Guide-ban szereplő éttermek listáját, és ez az első év, hogy nemcsak budapesti éttermek kaptak csillagos minősítést. Az idei értékelésekről, valamint általánosságban a Michelin Guideról Jókuti Andrást, a Világevő blogot gondozó gasztrobloggert kérdeztük.

Mi lesz a magyar gasztronómiával, és mik a csúcséttermek 2022-ben? Molnár B. Tamást kérdeztük

2022. október 10. 18:00 | Portfolio

Mi lesz a magyar gasztronómiával, és mik a csúcséttermek 2022-ben? Molnár B. Tamást kérdeztük

Extra adással jelentkezik a Portfolio Heti podcastje, amiben a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, Molnár B. Tamás volt a vendégünk, akivel a szektort érintő legfontosabb kérdéseket jártuk körül. Beszéltünk a Michelin-esélyekről, a legjobb vidéki és budapesti éttermekről, az umamiról és az elpusztíthatatlan hatalmas adagokról is.

Egyáltalán hogy lehet így még luxusgasztrót csinálni Magyarországon?

2022. május 26. 11:17 | Portfolio

Egyáltalán hogy lehet így még luxusgasztrót csinálni Magyarországon?

Két év kihagyás után tér vissza a Gourmet Fesztivál Budapestre. Ezzel kapcsolatban a Portfolio Checklist vendége volt Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője, aki az adásban - a rendezvény mellett - a high-end gasztronómia legnagyobb hazai kihívásairól is beszélt.

Újra lesz Costes-vacsora a Budapest óriáskeréken

2021. június 01. 18:43 | Portfolio

Újra lesz Costes-vacsora a Budapest óriáskeréken

Június 9-én, szerdán este második alkalommal rendezi meg a Costes-csoport pop-up vacsoráját Budapest óriáskerekén. Az esemény lényege, hogy egyfajta „mozgó-étteremmé” válik a kerék, hiszen az egyedülálló attrakció keretében a kabinokban a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem szolgálja fel Miguel Rocha Vieira séf legújabb kreációit.

Novemberben új éttermet nyit, és házhoz viszi a Costes konyháját Gerendai Károly

2020. október 29. 12:00 | Orosz Márton

Novemberben új éttermet nyit, és házhoz viszi a Costes konyháját Gerendai Károly

Bár a csúcsgasztronómia világszerte, így Magyarországon is nehéz helyzetben van, a piaci szereplők folyamatosan keresik a kiutat. A budapesti csúcséttermek többsége már megnyitott, de nem feltétlenül azért, mert rentábilisan tudnának működni – mondta a Portfolio-nak Gerendai Károly. A hazai gasztronómiában is meghatározó üzletember novemberben új helyet nyit Rácz Jenő séffel, és egy speciális, „házhoz megy az étterem” jellegű szolgáltatást is elindít.

2019. június 09. 08:00 | Portfolio

Jöhet az első 3 Michelin-csillagos magyar étterem?

Jelenleg hat Michelin-csillagos étterem működik Budapesten: a régióban ez kivételesen magas szám. Az pedig különösen figyelemreméltó, hogy az Onyxnak 2 csillagja is van. Most úgy tűnik, nem akarnak itt megállni.

2019. március 27. 16:28 | Portfolio

Két újabb magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

Két magyar étterem, a Stand és a Babel is kapott egy-egy Michelin-csillagot - jelentették be a mai bécsi eseményen. A két remek hír mellett az is kedvező, hogy mindegyik korábban elismert magyar étterem meg tudta őrizni a csillagait - írja az Index.

2018. március 27. 13:49 | Portfolio

Ennyiért ehetsz a két Michelin-csillagos budapesti étteremben

Hétfő este a Várkert Bazárban tartott gálaműsor keretében osztották ki az éttermeknek járó neves elismerést, ahol Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. Ennek fényében illik megmutatni, mennyibe kerül a díjazott étteremben elfogyasztani egy menüt.

2017. március 07. 16:36 | Háhner Petra

De miért vették el a csillagot az egyik legjobb magyar étteremtől?

Negyedik helyezés és különdíj a Bocuse d'Oron, új izgalmas étteremnyitások Budapesten, továbbra is több hazai díjazott a nemzetközi szakácsművészet bibliájának tartott Guide Michelinben - így indult az év a magyar gasztronómiában. A főváros egyik topétterme, a Tanti azonban elvesztette Michelin-csillagját: mit jelent ez egy étteremnek, és milyen gyakran fordul elő? Azt is kiderítettük, melyik magyar éttermeknek érik jó ideje az elismerés, és mikor lehet Magyarországnak két vagy három csillagos étterme.

  • 1
  • 2
Részletes keresés