Így látják a jövőt a magyar iparfejlesztés ászai

Így látják a jövőt a magyar iparfejlesztés ászai

Rekordmagas érdeklődés mellett zajlott múlt héten a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) idei Ipar 4.0 konferenciája, mely során Magyarország legfejlettebb üzemeinek vezetői első kézből ismertették az általuk használt, negyedik ipari forradalomhoz köthető vívmányokat és megosztották a közönsséggel azt is, hogy melyek a sikeres fejlesztések kulcstényezői.

Jön a negyedik ipari forradalom és kereshetünk magunknak új munkát

Jön a negyedik ipari forradalom és kereshetünk magunknak új munkát

Elveszik a munkánkat a robotok, állások milliói szűnhetnek meg, a mesterséges intelligencia lenyomja az embereket - halljuk gyakran mostanság az éppen zajló negyedik ipari forradalom kapcsán. Hajlamosak vagyunk elmenni mellette, mondván, hogy ez még nem a mi életünkben következik be, vagy azt gondolván, hogy mi a hivatásunkat úgysem érinti, vagy csak valamikor a nagyon távoli jövőben. De az igazság az, hogy a termelő ágazatokban már rég megkezdődött a folyamat. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fejlődésével egyre komplexebb feladatok ellátására lesznek képesek a robotok, akik olcsóbban, hatékonyabban dolgoznak és egyre nélkülözhetőbbek lesznek az emberek.

A német cégek saját 5G hálózatokat építenének ki maguknak

A német Wirtschaftswoche gazdasági lap értesülése szerint a vezető német iparvállalatok nem szeretnék függővé tenni magukat egyetlen mobil távközlési cégtől sem az ipari automatizálási feladatokra is alkalmas ötödik generációs (5G) mobil adatátviteli szolgáltatásokban, ezért saját, cégen belüli 5G hálózatok telepítésének engedélyezését kérték az illetékes felügyeleti hatóságtól.

Elkezdődött a Negyedik Ipari Forradalom - Most akkor féljünk tőle?

Elkezdődött a Negyedik Ipari Forradalom - Most akkor féljünk tőle?

A világ változik, ez nem kérdés. A Negyedik Ipari Forradalom már javában zajlik és akár akarjuk, akár nem, hatással lesz ránk. Sokan attól tartanak, hogy a gépek majd elveszik a munkánkat, vagy a Terminátor-filmek mintájára a világ irányítását is. De a valóság az, hogy a gépeknek köszönhetően az emberiség "okosabb", hatékonyabb lesz és olyan globális problémákat is megoldhatunk, mint a klímaváltozás, az éhezés, vagy a betegségek.

Veszélybe sodorja az emberiséget a negyedik ipari forradalom?

Veszélybe sodorja az emberiséget a negyedik ipari forradalom?

A negyedik ipari forradalom a nyakunkon van és teljesen új erkölcsi dilemmákat vet fel. Például hogy az önvezető autónak az autóban ülők, vagy a gyalogosok testi épségét kell előtérbe helyezni, ha olyan helyzetbe kerül? Mennyire etikus felhasználni a bíróságon az iPhone-okon, a Fitbit karkötőkön, vagy egy Google Home-mal rögzített adatot? Mikortól kell a robotoknak jogokat kapniuk? És a rendőrség felhasználhatja-e valaha a mesterséges intelligenciát prediktív bűnmegelőzésre, amivel bűneseteket akadályozhatnának meg a "jövőbe látva"?

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.