Olimpiai dobogótól a celebműsorokig: ritkán sikeresek a civil életben az élsportolók

Olimpiai dobogótól a celebműsorokig: ritkán sikeresek a civil életben az élsportolók

A legtöbb sportoló, élsportoló karrierje rövid időtartamú, jellemzően a harmincas évek közepére lezárul. Ez azt is jelenti, hogy sokuknál elmarad vagy lelassul a karrierépítés, a tanulás, nehezebb számukra valamilyen szakma vagy diploma megszerzése. Ennek a helyzetnek a kezelésére, a sportolók hosszú távú életpályájának építésére hozták létre a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma (MEEF) nevű szervezetet: a Portfolio Szilágyi Áront, háromszoros olimpiai, kétszeres világbajnok magyar kardvívót, a szervezet társadalmi elnökét és Körösparti Gábor sportmenedzsert, a MEEF operatív vezetőjét kérdezte.

Agrárbiztosítóhoz rendel felügyeleti biztost az MNB az aszálykárok miatt

Agrárbiztosítóhoz rendel felügyeleti biztost az MNB az aszálykárok miatt

Az MNB átfogó vizsgálata befejezéséig, de legföljebb négy hónapra felügyeleti biztost rendelt ki a mezőgazdasági biztosításokat kínáló Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez. A biztos feladata a biztosító működtetése, valamint pénzügyi helyzetének felmérése. Ez az intézkedés is jelzi, hogy a jegybank jelenleg kiemelten tekinti át az aszálykárokkal kapcsolatos biztosítói kárrendezési gyakorlatokat.

Mégsem sikerült Észak-Koreát hermetikusan elzárni?

Mégsem sikerült Észak-Koreát hermetikusan elzárni?

Észak-Korea ugyan mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a kívülről érkező információk eljutását az állampolgáraihoz, egy amerikai csoport jelentése szerint úgy tűnik, egyes technológiában jártas embereknek sikerült kijátszaniuk az okostelefonok szigorú kormányzati ellenőrzését. 

Visszavontak egy többmilliárdos munkaerőpiaci EU-s pályázatot

Szűkszavú közlemény jelent meg a minap a hivatalos uniós pályázati oldalon, amely arról tájékoztatott, hogy visszavonták a "Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel" című felhívást. Az EFOP-1.1.7-17 kódszámú pályázatot tavaly márciusban hirdették meg 6 milliárd forintos kerettel és azt tervezték, hogy 60-200 darab projektet támogatnak majd belőle 30-100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással.

Többen indulhatnak az egyik K+F pályázaton

A "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című (GINOP-2.2.1-15 kódszámú) felhívás módosult. A technikai jellegű módosítások, illetve fogalmazásbéli pontosítások mellett bővítették a támogatást igénylők körét.

Semjén minden közműcéget visszaállamosítana

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerdai nyilatkozata után Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtöki beszédében még határozottabban jelezte a kormány szándékait a közműszektort illetően. A KDNP-s politikus szerint minden céget vissza kell államosítani a közműszektorban.

Az áram és a gáz nem lesz nonprofit

Seszták Miklós fejlesztési miniszter tegnap az Este című műsor vendégeként beszélt az ipari rezsicsökkentésről és a nonprofit közműszolgáltatásról. A miniszter elmondása szerint az áram- és gázszolgáltatásban nem fog érvényesülni a nonprofit elv.

Lázár megint odaszúrt a közműcégeknek

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason.

Az OECD-nél is hirdetjük a "nonprofit közműszolgáltatást"

A magyar kormány célja egy olyan nonprofit közmű-szolgáltatási szektor létrehozása, amelyben a profitot visszaforgatják az adott tevékenységbe - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, az OECD Nemzeti Tanács elnöke, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Magyarországról szóló országtanulmány ismertetésekor hétfőn Budapesten.

Kötelező többségi állami tulajdon a közműszolgáltatásban?

Jelenleg nincsenek még kész kormányzati forgatókönyvek a közműellátás nonprofittá tétele ügyében - értesült az Index . A portál beszámolója szerint az ötlet a kormányfőtől származik, amelyet a frakció gondolt tovább. Az NGM-nek novemberre kell elkészítenie a megvalósítással kapcsolatos koncepcióját.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.