hepa
Gazdaság

Nem lehetetlen a külföldi terjeszkedés a hazai kkv-knak - itt a segítség

Portfolio
Szerdán egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentették, Magyarországon tizenkét hazai szereplő együttműködésével létrejött egy olyan startupokat segítő megállapodás, ami egyesíti azt a tudást és kapcsolatrendszert, amellyel a hazai startupokat az elképzeléstől a nemzetközi piacra lépésig segíti, hogy az ötletből globális magyar sikersztori válhasson.

Számos hazai vállalkozás számára reális cél és komoly kitörési lehetőség lenne a külföldi piacra való terjeszkedés, azonban a határok átlépése összetett gazdasági, szakmai feladat a hazai start-upok, potenciális vállalkozók és a kkv-k számára. Éppen e célból valósult meg a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Hello Tomorrow, a Hiventures, az MVM- Smart Future Lab, a Startup Campus, a Tungsram és a Valor Hungariae egy olyan hétoldalú megállapodás, amely a Startup Campus Hungary powered by HEPA programban illetve bilaterális együttműködések keretében ösztönzik a magyar találmányok, innovatív vállalkozások és startupok nemzetközi piacra lépését.

Az ernyőmegállapodáshoz öt új tag is csatlakozott: az Eximbank Zrt., a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft., a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft.

Így egy olyan, Magyarországon egyedülálló közös platform jön létre immár minden érintett állami szereplő csatlakozásával, amely lefedi az ötlet fázistól a finanszírozáson át a piacra jutásig tartó folyamatot.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója közölte, sokkal több kkv-ra lenne szükség a nemzetközi piacon, viszont a vállalkozásoknak számos nehézséggel kell szembenézniük. Épp ebben nyújtanak segítséget a szervezetek: legyen szó akár munkaerő biztosításról, akár prototípus gyártásról.

Jákli Gergely, az Eximbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy a tudatos pénzügyi eszközhasználattal a vállalati érték növelhető, ezáltal pedig a brand értéke is. Az Eximbank épp ebben tud a hazai kkv-k segítségére lenni.

Itt az idő vállalkozni, itt az ideje, hogy a magyar cégek megjelenjenek a külföldi piacokon!

- mondta.

Csizi Péter, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra, hogy a mai napig sok a tévhit a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását illetően. A KÉZMŰ közel 9000 munkavállallót foglalkoztat, folyamatosan bővülnek. Elmondása szerint a cég a külpiacra készülő vállalkozásoknak többek között a HR-folyamatokban, az első kis szériás termékek előállításában tudna segíteni.

A szereplők megállapodtak abban, hogy egységes platformra lépve összehangolják szakértelmüket, eszközeiket, kapcsolati rendszerüket, eseményeiket és közös szolgáltatási mátrixot hoznak létre, ezáltal még több magyar projektet tudnak segíteni a felfedezéstől a globális piacra való kilépésig.

koronavírus vírus labor
forint200117
Koronavírus
Buffett
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
koronavirus2