Előfizetői tartalom

Miközben fék nélkül zuhan a forint, a kormány csendben nézi

Csiki Gergely
Ritkán látott sebességgel értékelődik le a forint, és már nemcsak a főbb devizákkal szemben (euró, dollár, svájci frank), hanem a régiós fizetőeszközök (zloty, lej, kuna) ellenében is. Közben pedig a parlament is ülésezik a költségvetés elfogadása miatt, valamint a kormány is ülést tart szerdán, vagyis a hivatali gépezet nem állt le, azonban a forint zuhanásával kapcsolatban nem jött nyilatkozat a kormányzat részéről.

Új szintre lépett a forint gyengülése ezen a héten: az euróval szembeni 400-as szint már nagyon távolinak tűnik szerda délután, 416 felett is volt az EUR/HUF kurzusa, közben pedig a dollár 409-ig drágult.

A hazai fizetőeszköz ezen a héten látott gyorsuló leértékelődését eddig semmilyen formában nem kommentálta a magyar kormány.

Pedig a parlament jelenleg is ülésezik (a költségvetést tárgyalják, és annak is az utolsó pillanatos kormányzati módosítását), és a kormányzati gépezet sem szünetel jelenleg a nyári időszak miatt. Szintkirályi Alexandra kormányszóvivő legutóbbi közösségi posztjából azt is tudjuk, hogy a kormány szerdán ülést tart.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái