Előfizetői tartalom

Mutatjuk, melyik munkahelyen a legboldogabbak az emberek!

Mohos Kristóf
Egy közel hatvan évvel ezelőtt alapított, családi tulajdonban lévő benzinkút-üzemeltető lánc olyan nagy múltú cégeket utasított maga mögé a legfrissebb, munkavállalói elégedettséget mérő kutatásban, mint például az IBM, a Nike vagy az Apple. De mégis mi lehet a siker titka?

Egy családi vállalkozás lett a befutó

A Love's Travel Stops & Country Stores 100-ból 83 pontot ért el a japán Recruit vállalat leányvállataként működő Indeed álláskereső oldal friss felmérésében, amely több millió anonim munkavállalói véleményt elemezve értékelte az amerikai vállalatokat a boldogság, a stressz, az elégedettség és az elhivatottság szempontjából. A felmérésbe csak a legalább 1000 alkalmazottal rendelkező cégek kerültek be, a húsz legjobb közé a légitársaságoktól a tanácsadó cégeken át a gyorsétteremláncokig mindenféle vállalat bekerült. A családi kézben lévő Love's, amely a töltőállomásokon felül teherautóflottát, szállodákat és logisztikai céget is üzemeltet, több mint 40 500 embert foglalkoztat, köztük 1500-at az oklahoma city-i székhelyén.

well-being
Forrás: Indeed

A legfrissebb HR trendekről szóló cikkeink itt elérhetőekKirúgásharc a munkatársakkalkiégéskibírhatatlan kollégák, vagy éppen a Z generáció kiívásai? A munka világának változásait folyamatosan követjük.

Fókuszban a mentális egészség

A kutatás szerint a rangsor tükrözi a munkáltatók fokozott tudatosságát és invesztáltságát a munkavállalók jóllétébe - ez első ízben a világjárvány idején került a figyelem középpontjába, amikor a dolgozóknál a kiégés száma és az olyan mentális egészségügyi problémák, mint a szorongás és a depresszió az egekbe szöktek. Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) felmérése alapján például tízből több mint hét ember mondta, hogy a munkáltatója most jobban aggódik a mentális egészségéért, mint korábban - az effajta

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái