Putyin kiadta a Nyugat elleni szövetség miatt az utasításokat, kezdődhet a tánc
Gazdaság

Putyin kiadta a Nyugat elleni szövetség miatt az utasításokat, kezdődhet a tánc

Portfolio
Vlagyimir Putyin elnök utasítására az orosz kormánynak javaslatokat kell előterjesztenie a gabonakereskedelem megkönnyítésére, célzottan India és Kína felé, valamint további támogatásokat kell kidolgoznia a hazai gazdálkodók számára, beleértve a finanszírozást és az üzemanyagellátás biztosítását.

Az elnök által támogatott kezdeményezés célja, hogy lehetővé tegye a gabonavevők számára, hogy közvetlenül vásároljanak a termelőktől. Ez a rendszer Brazíliát és Dél-Afrikát is beleértve, az Oroszországot is magukban foglaló BRICS-országok csoportján belül kerülne kialakításra. Putyin már korábban, a BRICS-csoport októberi csúcstalálkozóján jelezte támogatását ezen elképzelés mellett – írja a Reuters.

A javaslatok kidolgozására Mihail Miszustin miniszterelnöknek és Elvira Nabiullina jegybankelnöknek július 1-jéig van határideje.

Továbbá Putyin arra is felhívta a kormány figyelmét, hogy alakítsanak ki további támogató intézkedéseket az orosz gazdák számára. Ezek között szerepelne a finanszírozás bővítése és az üzemanyagellátás – benzin és gázolaj – biztosítása.

Oroszországnak az előző év őszén ideiglenesen meg kellett tiltania a dízel- és benzinexportot, mivel hazai piacon üzemanyaghiány alakult ki és az árak emelkedtek a betakarítási időszakban. Bár ezeket a korlátozásokat később nagyrészt feloldották, Oroszország március 1-től hat hónapra újra bevezette a benzinexport tilalmát néhány kivétellel, ezzel igyekezve megelőzni az esetleges további üzemanyaghiányt.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KFC étterem Ukrajna