Izrael diplomatája bejelentette: Jeruzsálem súlyos csapásokra készül, a legrosszabb forgatókönyvre kell készülni
Globál

Izrael diplomatája bejelentette: Jeruzsálem súlyos csapásokra készül, a legrosszabb forgatókönyvre kell készülni

MTI
|
Portfolio
Ron Prosor, Izrael berlini nagykövete egy nyilatkozatában iráni katonai létesítményekkel szembeni csapásokra figyelmeztetett válaszul a hétvégi rakétatámadásra - jelentette az MTI.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Prosor a német Welt TV hírtelevíziónak nyilatkozva kedden kijelentette, hogy Izrael nem fog polgári célpontokat támadni annak ellenére, hogy az iráni csapásokat szerinte biztosan civil célpontokra irányozták.

Az izraeli válasz a mollák és ajatollahok katonai létesítményei ellen irányul majd

- húzta alá a nagykövet. A diplomata hangsúlyozta az interjúban, hogy Izrael nem hagyhatja válasz nélkül Teherán támadását. Külön kiemelte, hogy az egész régió számára egyértelmű választ kell adnia, hogy kellően elrettentő hatással legyen a Közel-Keleten. A diplomata viszont nem fejtette ki, hogy pontosan milyen elemei lehetnek Jeruzsálem válaszának.

Mikor, hol és hogyan, erről a háborús kabinetnek kell döntenie

- tette hozzá. A nagykövet továbbá sürgette a zsidó állam szövetségeseit, hogy fogadjanak el minél súlyosabb szankciókat Irán ellen, hogy ezzel megroppantsák a síita hatalom erejét. Hozzátette, hogy Izrael barátainak meg kell érteniük a Jeruzsálem álláspontját illetően, hiszen az elrettentés lehet az egyetlen valódi válasz.

Amennyiben valóban igaznak bizonyulnak Prosor szavai és valóban iráni célpontokra mérnek csapást majd Izraelből, az eszkalálhatja a konfliktust.

Teherán ugyanis a korábbiaknál is súlyosabb választ ígért erre az esetre, egy hasonló oda-vissza spirál pedig a teljes Közel-Keletet háborúba sodorhatja. A Portfolio elemzése szerint az valószínűbb, hogy Irán szövetségeseire mér csapást majd Izrael, ezzel elkerülve a konfliktus kiterjesztését a térségre.

Címlapkép forrása: Israeli Army / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza