Kémkedéssel lebukott a második legnagyobb német párt tagja, már sok politikust gyanúsítanak
Globál

Kémkedéssel lebukott a második legnagyobb német párt tagja, már sok politikust gyanúsítanak

Portfolio
A német ügyészség közölte, hogy letartóztatták egy, a júniusi európai parlamenti választásokon induló német szélsőjobboldali politikus segítőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy Kína számára kémkedett – számolt be a Guardian.

A csak Jian G-ként azonosított férfit azzal vádolják, hogy információkat osztott meg az európai parlamenti tárgyalásokról egy kínai hírszerző szolgálattal, és kémkedett a németországi kínai ellenzéki személyiségek után.

Jian G-t a szélsőjobboldali AfD párt EP-választásokon induló csúcsjelöltje, Maximilian Krah akkreditált asszisztenseként tartják nyilván. A német állampolgárságú férfi a jelentések szerint 2019 óta Krah asszisztenseként dolgozik Brüsszelben.

Az ügyészek azt állítják, hogy Jian G egy kínai titkosszolgálat alkalmazottja, és hogy 2024 januárjában információkat adott át az Európai Parlamentben folyó tárgyalásokról és döntésekről titkosszolgálati megbízójának.

A gyanúsítottat hétfőn tartóztatták le a kelet-németországi Drezdában, és házkutatást tartottak nála. Az AfD nagyon aggasztónak nevezte a vádakat, de közölte, hogy nincs további információjuk az ügyről, és megvárják a szövetségi ügyészek további vizsgálatát.

Az ügy valószínűleg tovább erősíti a nyugaton az agresszív kínai kémkedéssel kapcsolatos aggodalmakat. Hétfőn Németország letartóztatott három német állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy titkos haditengerészeti technológiákhoz fértek hozzá és osztották meg Pekinggel.

A kínai külügyminisztérium elutasította a németországi kínai kémkedésről szóló híreket, mondván, hogy ez csak egy „hype”, amelynek célja Kína lejáratása.

Nagy-Britanniában két férfit azzal vádoltak meg, hogy 2021 és 2023 között „törvénytervezeteket, feljegyzéseket, dokumentumokat vagy információkat” adtak át Kínának. A rendőrség a 32 éves Christopher Berry és a 29 éves Christopher Cash néven nevezte meg a férfiakat, akik korábban a brit parlamentben dolgoztak kutatóként.

Az AfD körül sem ez az első kémbotrány, ami kirobban, korábban egy EP-képviselőjükről derült ki Oroszországból kapott tiltott támogatásokat a kampányához.

Címlapkép: Maximilian Krah, a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) politikai párt szászországi európai parlamenti képviselőjelöltje beszél az AfD választási kampánygyűlésén Görlitzben 2019. május 23-án. A fotó forrása: Sean Gallup/Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mianmar háború