STA_7607
Ingatlan

Lakáspiaci kihívások és lehetőségek az MNB szemével

Portfolio
Budapest a jövedelmekhez viszonyítva az egyik legdrágább lakáspiaccal rendelkezik, a bérleti piac nagyon szűk és drága, ennek változásához szükséges az állami segítség. A barnamezős övezetekben alkalmazható kedvezményes áfa azonban jó alap lehet a bérlakásfejlesztésre - foglalta össze a lakáspiac legfontosabb kérdéseit Banai Ádám, az MNB monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezetője foglalta össze a Portfolio Lakás 2020 Konferencián.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Budapest a jövedelmekhez viszonyítva az egyik legdrágább lakáspiaccal rendelkezik, a bérleti piac nagyon szűk és drága, ennek változásához szükséges az állami segítség. A barnamezős övezetekben alkalmazható kedvezményes áfa jó alap lehet a bérlakásfejlesztésre.

Banai Ádám
Magyar Nemzeti Bank, monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető
Banai Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakán szerzett MSc diplomát, doktori fokozatát ugyancsak a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskol
Tovább
Banai Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakán szerzett MSc diplomát, doktori fokozatát ugyancsak a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskol Tovább

Cél, hogy épüljön 30-40 ezer lakás, ehhez a keresletet és a kínálatot egyaránt ösztönző lakáspolitika kell. Az 5 százalékos áfa a barnamezős területeken kívül is szükséges lenne, a kulcs a bérleti piac elindítása, amihez fehéríteni kellene a piacot és kellene egy támogatási rendszer a bérléshez. A lakásállomány megújítása zöld, fenntartható, energiahatékony formában segítheti a gazdaságot.

Budapest fejlődésének jövőjével kiemelten foglalkozunk a november 19-i Property Investment Forum 2020 konferencián. Részletekért kattints!

Az esemény összefoglalója:

A lakás 2020 Konferencia további előadásai és panelbeszélgetései az alábbi cikkekben lévő videókra kattintva tekinthető meg:

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

koronavírus járvány hőmérés
GettyImages-1228859066
GettyImages-1280649981
musk
10 éve nem volt ilyen éves teljesítmény: több százezer négyzetméternyi új irodát adtak át
optorzs
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol vegyünk, hol adjunk, a hazai és nemzetközi tőzsdéken?
Online előadás
Elemzések és kereskedési ötletek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
10 éve nem volt ilyen éves teljesítmény: több százezer négyzetméternyi új irodát adtak át