Bárány Kristóf

Alapító partner, Adventum Group

Második alkalommal a listán

Az Adventum Csoport alapító partnere. A csoportot alkotó Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt. és az Adventum International Ltd. ingatlanalap-kezelésre szakosodott társaságok, amelyek több mint 1 milliárd euró értékben fektettek be a kelet-közép-európai régióban. A cég negyedik, QUARTUM elnevezésű alapja 2019 folyamán indult, az ötödik, PENTA alapja 2021-ben.

Az Adventum Csoport budapesti központja az egykori Pajtás Önkiszolgáló Étterem helyén kialakított modern irodában található. A belsőépítészet egyes elemei a hajdan közkedvelt, retro vendéglátó egység előtt tisztelegnek.

Az idei évben a cégcsoport eddigi legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre, mintegy 280 millió euróért megvásárolt egy 18 elemből álló, a Tesco által fémjelzett, magyarországi és cseh kiskereskedelmi parkokat tartalmazó portfóliót, amelyet a Portfolio Property Awards zsűrije 2022-ben az év belföldi befektetési tranzakciójának választott. Az Adventumhoz emellett idén egy lengyelországi vásárlás is kötődött: a Csoport a Wroclawban található, 212 méter magas Sky Tower multifunkciós irodaházat akvirálta. Az Adventum májusban bejelentette, hogy 15,2 millió euró értékben kötvénykibocsátást hajt végre, amivel a KÖKI Terminál bevásárlóközpont felújítását finanszírozza. Az Adventum ezen kívül számos további tranzakciót hajtott végre az elmúlt években és ennek köszönhetően a régió egyik legaktívabb befektetője.


A szakember több mint 15 éves ingatlanpiaci és kockázatitőke-piaci tapasztalattal rendelkezik. Bárány Kristóf 2004-ben, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzését követően okleveles közgazdász diplomát szerzett, majd 2009-ben a CFA Institute-nál CFA Charterholder dezignációt.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • Portfolio Property X 2023
  • SEE Property Forum 2022 - Bucharest, Romania
  • Portfolio Property X 2022
  • Property Investment Forum 2019
  • Portfolio.hu - RICS Property Valuation 2014

TOP 2 retail tanácsadó 2022