Edwards, Michael

(MRICS)

A Cushman & Wakefield magyarországi Capital Markets üzletága már a 2000-es évek előtt aktív résztvevője volt a hazai ingatlantranzakcióknak. A tavalyi évben a csapat több, mint 600 millió euró összvolumenű tranzakcióban vett részt, mely a Magyarországon lezárt ügyletek 50 százalékának felel meg.

2022-ben a mai napig már több mint 300 millió euró összértékű tranzakcióban vettek részt. A csapat idei eredményei közül az egyik legmeghatározóbb a magyarországi Tesco 14 kiskereskedelmi központjának eladása, mely egy nagyobb kelet-közép-európai portfólió részeként került értékesítésre – egy komplex tranzakció, melyben a megbízóik jövőbeni operációs, fenntarthatósági és gazdasági érdekeit képviselték. Annak ellenére, hogy a kiskereskedelmi szektor jelenleg az egyik legnagyobb kihívásokkal szembenéző terület, a csapat kifejezetten erősen teljesített a retail ágazatban, többek közt a szombathelyi Family Center, illetve több más, vidéki „box retail” értékesítésével.

A Cushman & Wakefield investment csapata.

Az idei 325 000 négyzetméternyi tranzaktált terület másik említésre méltó ügylete az Akadémia Business Center irodaház eladása volt, mely kiváló példa a kollégák házon belüli együttműködésére, hiszen a bérbeadási és értékesítési osztályok közös munkájának köszönhetően egy időszerű exitre tudták rábeszélni ügyfelüket. A csapathoz köthető például a hamburgi székhelyű Union Investment tavalyi piaci visszatérése 13 év után, csakúgy, mint egy koros nagykanizsai ipari ingatlan értékesítése egy helyi befektető részére. 

A cég igény esetén középeurópai és globális szinten is bevon szakembereket, melynek köszönhetően ügyfeleik világszintű hozzáférést nyernek a tőkeforrásokhoz. Októberben például társaságuk nemzetközi Capital Markets kollégája, aki a koreai képviseletért felel, több helyi tárgyaláson vett rész személyesen annak érdekében, hogy közösen kutassanak fel lehetőségeket nemzetközi ügyfeleik számára. A GLP 2020-as piacra lépése, illetve a Goodman portfólió akvizíciója, mind további kiváló példái annak, hogy hogyan lehet a helyi szakértelmet globális kapcsolatrendszerekkel eredményesen ötvözni.

Csapattagok:

  • Michael Edwards - BSc(Hons) MRICS, RICS Registered Valuer, International Partner, Head of Valuation & Advisory, Central Europe, Head of Capital Markets Group, Hungary
  • Geoff Hargreave - Business Development Director, Capital Markets Group
  • Ligetvári Zoltán - Partner, Capital Markets Group
  • Borbála Betlen - Senior Analyst, Capital Markets
  • Munkácsy Sándor - Senior Property Adviser 

TOP 2 retail tanácsadó 2022