Czike Gábor

(FRICS)

A CMS budapesti irodájának partnere és az ingatlanjogi csoport vezetője, több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjog területén. Pályáját a MOL külföldi kutatás-termelési üzletágának jogászaként kezdte, ahol számos nemzetközi kutatási projekt jogi támogatásában vett részt. 2000-ben váltott az ingatlanjog területére, de érdeklődik a környezetvédelem iránt is, így például már évekkel ezelőtt előadást tartott a zöld bérleti szerződésekről az RICS tagság számára.

Számos vezető piaci szereplő részére nyújtott teljes körű tanácsadást jogi kérdésekben, beleértve az ingatlanfelvásárlásokat, -fejlesztéseket, -kivitelezéseket és -bérbeadásokat kereskedelmi ingatlanok, irodaházak, raktárépületek és lakóingatlanok esetében. Több jelentős zöldmezős ipari beruházás jogi előkészítésében is rész vett (pl. Apollo, BMW). Széleskörű tapasztalattal rendelkezik valamennyi ingatlanjogi kérdésben, beleértve az ingatlanokhoz kapcsolódó illetékeket, a környezetvédelmet, a tervezési és kivitelezési ügyeket, valamint a szálloda és szabadidő szektort érintő kérdéseket.

A CMS budapesti irodája.

Az ingatlanpiacon való aktív részvételének köszönhetően meghívást kapott az RICS tagjai közé első magyar ügyvédként. Szakmai pályafutása során a magyar és a kelet-közép-európai ingatlanpiac meghatározó szereplőinek nyújtott már tanácsot, így például ügyfelei között szerepel a Futureal, a Prologis, az Atenor, a Cordia, a Bluehouse, a Panattoni, a Lone Star és a NEPI is. Az elmúlt hónapokban az idei év egyik fő irodaakvizíciójában működött közre. Gábor szabadidejében váci borászatában bort készít, kedvence a Rajnai Rizling.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • Építőipar 2023
  • Portfolio - RICS Property Valuation 2015
  • Portfolio.hu Property Investment Forum 2012
  • Portfolio.hu Property Investment Forum 2008
  • Ingatlanadó Kerekasztal 2007

TOP 2 retail tanácsadó 2022