O' Sullivan, Tim

(MRICS)

Tim O’ Sullivan 15 éve vezeti a CBRE Tőkebefektetési csapatát. Több mint 20 évnyi hazai és nemzetközi ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik, a CBRE előtt Nagy-Britanniában és a CEE régióban töltött be különböző pozíciókat. Budapest számos domináns bevásárlóközpontjának, irodaházának és logisztikai parkjának adásvételében közreműködött az elmúlt években, ezen felül jelentős hazai és nemzetközi befektetők képviseletét látják el csapatával a magyar piacon.

Csapatuk a 2021-es évben 48%-os piaci részesedést ért el, ami egyúttal piacvezető pozíciót is jelentett, összesen 500 millió euró értékű tranzakcióval zárták az évet. A legjelentősebb tranzakció a Szervita Square eladása volt, ami nemcsak a helyi piac benchmark árait határozta meg, hanem újradefiniálta a budapesti prémium hozamszintet is. A 2022-es évet is sikerekben gazdagon zárhatják: több közismert ingatlant értékesítettek a prémium hozamszintek alatt ügyfeleik számára, de csapatuk több kisebb volumenű alternatív eszközosztályba tartozó befektetéssel is foglalkozott, amik kevésbé konvencionális termékeknek számítanak a magyar piacon. Sikeres megbízásaik voltak például telkek, parkolóházak és vízparti ingatlanok értékesítésével Magyarország különböző tájain. Az év végéig várhatóan 450 millió euró értékű tranzakciót sikerül lezárniuk.

A CBRE investment csapata.

Főként az irodai, kiskereskedelmi és ipari szektorokban aktívak, de minden területen rendelkeznek tapasztalattal. A CBRE Tőkebefektetési csapata 4 fővel az ország egyik legnagyobb tanácsadói csapata ezen a területen, ami immár több mint 5 éve együtt dolgozik. Tim mellett a csapat tagjai Benkő Krisztina, aki menedzsment gyakornokként kezdte pályafutását a CBRE-nél 2017-ben és 2018 óta a Tőkebefektetési csapat tagja, ahol az idei évtől már Társigazgató pozíciót tölt be. Christofer Pehrsson 2015 óta tagja a CBRE csapatának, karrierjét szintén gyakornokként kezdte, majd közel 4 éven keresztül volt a Kutatási csapat tagja, ezután csatlakozott a Tőkebefektetési csapathoz, ahol az idei évtől Társigazgató pozíciót tölt be. Az idei évben csatlakozott hozzájuk Tanácsadói pozícióban Cseresznyés Zalán, aki ezt megelőzően 4 év tapasztalatot szerzett a bankszektorban, strukturált-, projekt és akvizíciós finanszírozási területeken.

Csapattagok:

  • Tim O' Sullivan - Tőkepiaci Főigazgató
  • Christofer Pehrsson - Tőkepiaci Társigazgató
  • Benkő Krisztina - Tőkepiaci Társigazgató
  • Cseresznyés Zalán - Tőkepiaci Tanácsadó

TOP 2 retail tanácsadó 2022