Perlaki Szabolcs

Az OPL gunnercooke ügyvédi iroda társalapítója. Több, mint két évtizedes ingatlanos ügyvédi karrierjét Bécsben kezdte egy nemzetközi ügyvédi iroda ingatlancsoportjánál. Ezt követően a PwC budapesti adó és jogi csapatában az ingatlanügyletek üzleti, adózási és számviteli aspektusaira is rálátást kapott, ami azóta is meghatározza szakmai gondolkodásmódját. Számos cikket és publikációt írt, több intézményben, köztük a Budapesti Műszaki Egyetemen oktatott, valamint alapító tagként vett részt a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség létrehozatalában. A politikai kockázatelemzéssel, EU ügyekkel és szabályozással foglalkozó Explico Zrt. társalapítója. Önmagát elsősorban nem ügyvédként, hanem jogi háttérrel is rendelkező tanácsadóként határozza meg.

Praxisának meghatározó elemei a német és osztrák intézményi befektetők, nemzetközi ingatlanfejlesztők, üzemeltetők és globális ingatlantanácsadók támogatása, problémáinak megoldása. Az elmúlt években számos benchmark bérleti, adásvételi és finanszírozási tranzakcióban vett részt, valamint több meghatározó ingatlanfejlesztéshez biztosított jogi és legal tech támogatást.

Az OPL gunnercooke budapesti irodája.

Az OPL gunnercooke budapesti irodájának 35 fős csapatában 6 különböző ország jogászai dolgoznak együtt, további 10 munkatárs pedig más országokból, távmunka keretében vesz részt a közös munkában. Az OPL 2022-ben partnerségre lépett a londoni székhelyű gunnercooke-kal, amely egy dinamikusan növekedő, újgenerációs nemzetközi ügyvédi iroda. A budapesti iroda feladata az is, hogy felépítse és koordinálja a helyi gunnercooke irodákat a közép-európai régió valamennyi országában.

Az OPL gunnercooke a napjainkban ébredező hazai legal tech piac egyik meghatározó szolgáltatója. Szerződésautomatizációs, tranzakciókat támogató, compliance és egyéb szoftvereiket az ügyfelek egyedi igényeire szabva fejlesztik IT és big data szakemberrel együttműködve. Digitalizációs és folyamatoptimalizáló megoldásaikkal a hatékonyság növelésén túl jelentősen csökkenteni tudják ügyfeleik jogi költségeit.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • Property Investment Forum 2020

TOP 2 retail tanácsadó 2022