Prémium

Egyszerű és díjmentes: villámgyorsan, otthonról hasonlíthatjuk össze a bankok kínálatát (x)

PR cikk
Ma már otthonról, kényelmesen mérhetjük fel, hogyan tudunk ezreket spórolni havonta egy lakáshitelen, személyi kölcsönön vagy bankszámlán.

Az elmúlt néhány évben a magyar háztartások egyre tudatosabban álltak a pénzügyekhez: a Pénziránytű Alapítvány rendszeres, - a gazdaságilag fejlett országokat tömörítő nemzetközi szervezet, az OECD módszertanán alapuló - országos felmérése szerint megduplázódott a pénzügyeiket tudatosan tervezők száma az elmúlt két évben. Egyre többen tervezik meg hosszú távra a pénzügyeiket, készítenek rendszeres költségvetést, több és több magyar takarít meg vágyott célokra és az olyan hosszú távú előtakarékossági formák is egyre hangsúlyosabban jelennek meg a családok terveiben, mint a nyugdíjkiegészítő megtakarítások.

Ezzel párhuzamosan nem csak a megtakarítások és az öngondoskodás terén váltak tudatosabbá a magyarok. A háztartások és a vállalatok egyre növekvő mértékben figyelnek arra, hogya számukra leginkább megfelelő banki termékeket, kölcsönöket válasszák ki – ez derül ki legalábbis az idén négy éves online összehasonlító portál, a Bank360.hu vizsgálatából, amely alapításának negyedik évfordulója alkalmából tekintett vissza az elmúlt évek eredményeire.

 A látogatók száma negyedévről negyedévre növekedett a szakportálnál:

A szinte folyamatosan növekvő érdeklődés nem véletlen: az évek alatt a Bank360.hu az életünket végigkísérő legtöbb pénzügyi termék kiválasztásához kínál már kalkulátort, hogy a számunkra legkedvezőbb hiteleket, megtakarítási formákat vagy folyószámlákat választhassuk ki.

A közel két tucat összehasonlító kalkulátorban közös, hogy objektívek, azaz a összehasonlításban valóban a Bank360.hu által vizsgált bankok legideálisabb ajánlatai szerepelnek az adott pénzügyi célhoz. A portál teljesen bankfüggetlen, ami azt is jelenti, hogy nincsenek megvásárolható helyek az eredménylistán. Ennek eredménye, hogy nem csak a lakossági és vállalati felhasználók, de több neves gazdasági portál is a Bank360.hu kalkulátorait kínálja olvasóinak és használja számításaihoz, mint például a Portfolio, a Pénzcentrum, az Mfor.hu vagy a Privátbankár.hu.

A kalkulátorok sajátja, hogy az összehasonlításhoz felhasznált adatok közvetlenül a bankoktól származnak és szinte azonnal frissülnek, amint új kondíció érhető el.

További előnye az eszközök használatának, hogy az összehasonlítás díjmentes és egyszerű, nincs szükség személyes találkozóra, minden online történik, néhány kattintással.

A választott termék továbbá részletesen megismerhető. A kalkuláció után szinte minden információt megtalálunk és adataink megadásával az érdeklődésünket is jelezhetjük a szolgáltató pénzintézetek felé.

A Bank360.hu az alábbi kalkulátorokat kínálja:

Személyi Kölcsön Kalkulátor: Rendszeresen frissülő listán hasonlíthatjuk össze a Bank360.hu által követett bankok által kínált szabad felhasználású személyi kölcsönök törlesztőrészletét, teljes hiteldíjmutatóját és teljes visszafizetendő összegét.

Gyorskölcsön Kalkulátor: Összehasonlíthatjuk a rövid futamidejű, kisebb összegű, gyorsan igényelhető kölcsönöket is a személyi kölcsönöknél is megismert szűrőkkel. A Bank360.hu kalkulátoraiban a gyors igénylés jegyében böngészhetünk akár csak azok között a hitelek között, ahol teljesen online tudunk hitelt igényelni.

Autóhitel Kalkulátor: Ha új vagy használt autót vásárolnánk, önerő és fedezet nélkül igényelhetjük az itt szereplő kölcsönöket, a hitelösszegből pedig akár a vételár 100 százalékát rendezhetjük. Az eltérő ajánlatok között a kalkulátorral tudunk könnyen eligazodni.

Babaváró Hitel Kalkulátor: Elsőként a Bank360.hu oldalán tudták összehasonlítani a családalapítás előtt álló párok, hogy mely banknál, milyen kondíciókkal érhető el a babaváró hitel. A kalkulátor segítségével azt is ellenőrizhetjük, hogy jogosultak vagyunk-e a hitelre, továbbá a viszafizetés pontos üteméről is tájékozódhatunk – attól függően, hogy mikorra tervezünk gyermeket vagy gyermekeket vállalni. Ugyanitt élethelyzet kalkulátor is segíti a döntést: a kalkulációval megnézhetjük, hogyan alakul a törlesztés 1, 2, 3 gyermek születése esetén vagy akkor, ha egyáltalán nem érkezik a családba gyermek.

Lakáshitel Kalkulátor: Egy lakáshitel évtizedekre meghatározza a családi költségvetést. A Bank360.hu kalkulátorával nem csak a törlesztőrészlet nagysága, a teljes visszafizetendő összeg vagy a teljes hiteldíjmutató alapján hasonlíthatjuk össze 11 bank ajánlatát, hanem kereshetünk új vagy használt lakásra felvehető hiteleket és kamatperiódus alapján is válogathatunk.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor: A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel jelzés garancia arra, hogy biztonságos, kiszámítható lakáshitellel van dolgunk és nem kell meglepetésektől tartanunk sem a hitelfelvételkor, sem pedig a törlesztés időszakában. Ugyanakkor ezen hitelek között is vannak különbségek, amelyeket gyorsan felfedezhetünk a kalkulátorral: láthatjuk, hogy mekkora eltérések vannak a teljes visszafizetendő összeg, a törlesztőrészlet, vagy a THM tekintetében. Erre a kalkulátorra is igaz, hogy nemcsak a törlesztőrészlet nagysága, a teljes visszafizetendő összeg vagy a teljes hiteldíjmutató alapján hasonlíthatjuk össze a Bank360 által figyelt bankok ajánlatait, hanem azt is meghatározhatjuk, hogy új vagy használt lakásra felvehető hiteleket keresünk, továbbá kamatperiódus alapján is válogathatunk az ajánlatok között.

Adósságrendező és Hitelkiváltó Kalkulátorok: Magyarországon nem él még erősen a köztudatban, hogy érdemes 3-4 évente megnézni a bankok aktuális hitelajánlatait, hogy nem tudjuk-e meglévő kölcsönünket egy olcsóbbra cserélni. Ezt megtehetjük akár egy jelzáloghitel, akár egy fogyasztási kölcsön esetében és így akár a teljes visszafizetendő összeget tekintve százezreket is spórolhatunk egy hitelkiváltással. A Bank360.hu kalkulátorai mindig a vizsgált bankok éppen elérhető adósságrendező konstrukcióit mutatják be, elég megadni, hogy mekkora fennálló tartozást szeretnénk kiváltani és azt, hogy milyen hosszú futamidő alatt fizetnénk vissza az igényelt összeget. Ahogy a többi hitelkalkulátornál, itt is érdemes megadni a jövedelmünket és azt, hogy vállaljuk-e, hogy az adott bankhoz hozzuk a jövedelmünket, hiszen így még olcsóbb lehet a kölcsönünk.

Szabad Felhasználású Jelzáloghitel Kalkulátor: Szabad Felhasználású Jelzáloghitelben akkor érdemes gondolkodni, ha szabad felhasználással van szükségünk 5 millió forint feletti kölcsönre. Ilyen esetekben kombinálhatjuk a jelzáloggal fizetett hitelek olcsóságát, valamint a személyi kölcsönök költési szabadságát. Magyarán a személyi kölcsönöknél jóval olcsóbban juthatunk szabad felhasználású hitelhez. Mivel viszont bankonként több százezer forinttal is eltérhet, hogy mennyit fizetünk vissza, ráadásul a családunk költségvetését is hosszú távon befolyásoljuk egy ilyen hitellel, ezért érdemes jól megalapozott döntést hozni. A Bank360 kalkulátorának segítségével egyszerűen hasonlíthatjuk össze mennyi lesz majd a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végéig az egyes bankoknál.

CSOK és Falusi CSOK Kalkulátor: Összehasonlíthatjuk azokat a lakáskölcsönöket is, amelyeket a CSOK és a falusi CSOK mellé vehetünk fel kedvezményes kamatozással. Ekkor a kalkulátor az állami támogatás céljával és a gyermekek számával is számol, falusi CSOK esetében pedig az irányítószámot megadva a jogosultságot is ellenőrzi. A kalkulációval láthatjuk az elérhető támogatás összegét is, így teljesebb képet kaphatunk arról, hogy mennyi pénzt használhatunk fel új vagy használt lakás vásárlására az állami támogatással együtt.

Lakossági Bankszámla Kalkulátor: A számlatulajdonosok kevesebb mint 5 százaléka foglalkozik vele, pedig szintén pénzügyi tudatosságra vall, ha 2-3 évente megvizsgáljuk, mennyiért bankolunk és hol tudnánk azt olcsóbban megtenni. Ma már ehhez sem kell egyenként felkeresnünk a bankokat, hiszen a Bankszámla Kalkulátorral összehasonlíthatjuk az ajánlatokat akár egyedi adataink vagy a ránk jellemző bankolási magatartás alapján, például aszerint, hogy inkább digitálisan vagy személyesen bankolunk, esetleg sok készpénzt használunk-e. A jövedelmünk és a bankhoz vitt megtakarításunk nagyságának megadásával láthatjuk, milyen kedvezményeket kaphatunk a bankszámlánkhoz, így pedig könnyedén áttekinthetjük a kötelező éves bankszámla-díjkimutatás segítségével, hogy egy új folyószámlával mennyi pénzt spórolhatunk meg.

Hitelkártya Kalkulátor: Egy hitelkártya nagyon hasznos lehet a mindennapokban, hiszen a költéseink után pénzt kaphatunk vissza, ráadásul kamatmentesen is használhatjuk egy meghatározott ideig a bank pénzét. De a megannyi ajánlat között nehéz eligazodni és utánajárni, hogy miért kaphatunk vissza pénzt vagy miért jár egyedi kedvezmény. A Bank360.hu kalkulátorával nemcsak ezt ellenőrizhetjük, hanem azt is, hogy a jövedelmünkhöz nagyjából mekkora hitelkeret hagyható jóvá és milyen éves költségei vannak a kiválasztott hitelkártyának. Ahogy a bankszámláknál, úgy itt is érdemes időről időre átfésülni a kínálatot a kedvezőbb lehetőségekért.

Lakástakarékpénztár Kalkulátor: A lakástakarékpénztár (LTP) továbbra is egy megbízható, rendszeres megtakarítási forma. A lakástakarék korábban a háztartások nagy kedvence volt, ameddig a 30 százalékos állami támogatás is járt a befizetésekre. A lakástakarékpénztár a támogatás megszüntetése után is elérhető még két pénzintézetnél. A megtakarítás mellett kedvező hitelkonstrukciók is elérhetők az LTP-t nyújtó pénzügyi szolgáltatóknál. A Bank360.hu kalkulátotával azt is könnyedén kiszámolhatjuk, hogy mekkora összegre számíthatunk a megtakarítási idő végén és milyen hitelt kínál az adott pénztár.

Önkéntes Nyugdíjpénztári Kalkulátor: Az öngondoskodás ezen pillérének is vannak rendszeres költségei – még akkor is, ha igen alacsonyak – amelyek pénztáranként eltérnek. Éppen ezért a megtakarítás elindítása vagy pénztárváltás előtt érdemes megnézni, hogy hol járunk a legjobban. A pénztári portfóliók közötti hozam jelenti az igazi versenyt, ezek alapján is összehasonlíthatunk, de szűrhetünk a biztonságosabb és kockázatosabb portfóliók között is, és megnézhetjük az egyes portfóliók Teljes Költség Mutatóját (TKM) is. 

Vállalati Bankszámla Kalkulátor: Ugyanúgy, ahogy egy magánszemélynél, úgy egy vállalatnál is fontos, hogy rendszeresen megvizsgálja, hol tud olcsóbban bankolni. A vállalkozói bankszámlák azonban összetettebbek, nem egyszerű eldönteni, hogy hol érdemes számlát nyitni. Ezen segít a Bank360.hu vállalati bankszámla kalkulátora, ahol leegyszerűsítve, az árbevétel megadásával láthatjuk, hogy várhatóan mekkora lesz a számla költsége az első évben és a második évtől. Ha ennél pontosabb összehasonlításra van szükségünk, a havi bankszámla-használatunk szerint állíthatjuk be a kalkulátort.

Széchenyi Hitel Kalkulátor: A Bank360.hu elsőként kínál a piacon Széchenyi Hiteleket összehasonlító kalkulátort. Nem egyszerű eligazodni a termékek között, hiszen rendelkezésre áll

  • Folyószámlahitel Plusz
  • Munkahelymegtartó Hitel
  • Agrár Széchenyi Kártya Plusz
  • Likviditási Hitel
  • Beruházási Hitel Plusz
  • Önerő Kiegészítő Hitel
  • Támogatást Megelőlegező Hitel

A Bank360.hu minden egyes hiteltermék esetében kínál kalkulátort, amellyel megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb konstrukciót. A megadott adatok alapján kiszámolhatjuk, hogy mekkora kezdeti költségre és THM-re számíthatunk. A kalkulátor segít megismerni az igénylés feltételeit és termék részleteit, így felkészültebben érkezhetünk a bankba.

NHP Hajrá Kalkulátor: a Bank360.hu legújabb kalkulátorával egy szintén nagyon kedvező hitelprogram, az NHP Hajrá keretén belül felvehető, akár 20 milliárd forintos hitelösszeg részleteit, a bankok ajánlatait és az igénylés feltételeit ismerhetjük meg nagyon egyszerűen. A fentieken túl megismerhetjük a kötelező biztosítékra vonatkozó feltételeket vagy éppen a törlesztés menetét, továbbá grafikonon láthatjuk, hogy alakul majd a törlesztés folyamán a tőketartozásunk.

A Széchenyi Hitel Kalkulátor és az NHP Hajrá Kalkulátor is pontosabb adatokat ad, amennyiben a bankszámla-használati szokásainkat is megadjuk. A kalkulátorok használatával már azt megelőzően átfogó képet kaphatunk a hitelek visszafizetésével kapcsolatban, hogy ellátogattunk volna a bankfiókba.

Egyre bonyolultabbak a termékek

A fenti lista alapján is látszik, hogy nincsenek egyszerű helyzetben azok, akik el szeretnének igazodni a banki termékek világában. Csak az utóbbi két évben több olyan pénzügyi eszköz is érkezett, amelyek sajátos, gyakran nehezen kiismerhető szabályozással, igénylési feltételekkel rendelkeznek, elég csak a CSOK-ot, a falusi CSOK-ot, a babaváró hitelt vagy a két friss vállalati hitelterméket, az NHP Hajrát és a Széchenyi Hitel új módozatait említeni.

A Bank360.hu célja továbbra is az, hogy kalkulátoraival segítse a felhasználókat a döntéseikben, szakmai anyagaival pedig megismertesse a pénzügyi termékeket és bemutassa azokat a szempontokat, amelyek alapján tudatosan intézhetjük pénzügyeinket.

A helyes pénzügyi döntésekkel nem csak pénzt és időt spórolhatunk, hanem növelhetjük családunk, vállalatunk pénzügyi helyzetének biztonságát, kiszámíthatóságát is.

(X)

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lidl áruház