Uniós források

2,3 milliárdos EU-pályázatból bővül a zalaegerszegi ipari park

Portfolio
|
MTI
2,3 milliárd forintos uniós támogatással 260 hektáron új ipari területet alakítanak ki és megteremtik a befektetők és a vállalkozások működéséhez szükséges infrastruktúrát Zalaegerszegen, az északi ipari parkban – hangzott el a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Az ipari park bővítését, fejlesztését egyébként az is indokolja, hogy a ZalaZone járműipari tesztpálya is gazdasági pezsgést okoz a várostól északra lévő területen, a pálya egyébként már 60%-os készültségnél jár.

Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán, elmondta: az északi ipari terület betelt, a további fejlesztéseket új területek biztosításával és az infrastruktúra kiépítésével biztosítja az önkormányzat.

A 2,3 milliárd forintos beruházás keretében a tudományos és technológiai park területén 5 és 8 ezer négyzetméter nagyságú, közművesített, betelepülésre alkalmas 12 ipari telket alakítanak ki. Az északi iparterületen közvilágítással ellátott, közel 1,5 kilométeres útszakaszt és körforgalmi csomópontot építenek ki – ismertette Balaicz Zoltán.

Vadvári Tibor alpolgármester hozzátette: a 260 hektáros ipari területen a telkek kialakítását, az útépítések, az energia- és közműellátás, valamint a vízelvezetés terveit a betelepülő vállalkozások igényeit figyelembe véve készítettek el. A kivitelezési munkákat többségében zalaegerszegi és zalai megyei cégek végzik.

A támogatott projektkereső szerint 2,3 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el 2016. novemberében a város a "Zalaegerszeg Északi Ipari Park feltárása és közművekkel való ellátása" című projektre a "TOP-6.1.1-15-ZL1 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése" című konstrukcióban. Az eredetileg 1,4 milliárd forintosra tervezett forrás 88%-át az Európai Regionális Alap támogatja. A megvalósítás 2018.03.31-én kezdődött a projekt adatlapja szerint és idén év végén fejeződött volna be.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy a járműipari tesztpályán az ütemterveknek megfelelően haladnak a munkák. A tesztpálya-elemek közel 60 százaléka elkészült: felépült a technikai épületsor és a fogadóépület. A dinamikus tesztfelület és a kezelhetőségi pályaszakasz is elkészült és rövidesen befejeződik a fékfelület kialakítása.

A 800 méter hosszú fékfelület 8 különböző tapadású felületéből 6 sáv már elkészült, a további két sáv kivitelezési munkáit az időjárási viszontagságok miatt sátor alatt végzik, hogy minél hamarabb elkészüljön a teljes fékfelület – ismertette a miniszteri biztos.

Hozzátette: a tesztpálya 1,5 kilométer hosszú autópályaszakaszán befejeződtek a földmunkák és a kavicságy is elkészült, a munkák tavasszal az aszfaltozással folytatódnak.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hadipar uniós fegyvergyártás védelmi ipar