Felpörgeti a létszámleépítéseket Kínában a Tesla
Üzlet

Felpörgeti a létszámleépítéseket Kínában a Tesla

Portfolio
A Tesla Kínában folytatja a munkahelyek leépítését, válaszul a globális elektromos járműpiac lassulására és az erős helyi versenyre, miközben Elon Musk igyekszik visszaszerezni a cég piaci részesedését a világ legnagyobb autópiacán - számolt be a Bloomberg.

A Tesla további munkahelyek megszüntetésére készül Kínában, miközben Elon Musk igyekszik helyreállítani a vállalat pozícióját a világ legnagyobb autópiacán. A hét korábbi részében történt további elbocsátásokkal folytatódik az április közepén kezdődött létszámcsökkentés, amely a vállalat azon tervének részét képezte, hogy a globális létszámát több mint 10 százalékkal csökkentse.

A sanghaji üzemben a leépítés számos részleget érint, beleértve az ügyfélszolgálatot, a mérnököket, a gyártósor dolgozóit és a logisztikai csapatot. A múlt havi elbocsátások elsősorban a sales csapatot érintették. Jelenleg nem ismert, hány alkalmazottat érintenek ezek az intézkedések és milyen hatást gyakorolnak a Tesla kínai tevékenységére. A Bloomberg forrásai szerint az elbocsátott alkalmazottak kompenzációja minden ledolgozott év után egyhavi fizetést plusz további háromhavi fizetést tartalmaz.

A Tesla eddigi legnagyobb létszámleépítése a globális elektromos jármű (EV) piac lassulása miatt indult el. Kínában ez különösen nagy hatást gyakorolt a vállalatra, mivel ott az erős verseny és a gyenge fogyasztói hangulat nyomás alatt tartja az eladásokat. A sanghaji gyár kiszállításai áprilisban 18 százalékkal estek vissza, miközben az újenergia-járművek (NEV) piaca 33 százalékkal bővült ebben az időszakban.

A Bloomberg számításai szerint a Tesla piaci részesedése Kínában az idei első negyedévben 7,5 százalékra csökkent a tavalyi év azonos időszakában mért 10,5 százalékról.

A leépítések mellett friss hír, hogy Tom Zhu visszatér a Tesla kínai operációjához. Zhu korábban már vezette az autógyártó ázsiai operációit és elősegítette a cég kínai piacra lépését. A szakember 2023 áprilisában került előléptetésre, felügyelve ezzel többek között a globális termelést és értékesítést Austinból.

Mindezek mellett a Tesla engedélyt kapott vezetéstámogató rendszerének kínai bevezetésére, ami bevételnövekedést hozhat. Az engedély megszerzése Baiduval kötött megállapodást és adatbiztonsági valamint adatvédelmi követelmények teljesítését igényelte.

Globálisan szintén több vezető távozott a Teslától; és az autógyártó Supercharger-csapatának és marketingcsapatának nagy része is elbocsátásra került, valamint néhány gyakornoki pozíciót is visszavontak még azok betöltése előtt.

A Tesla árfolyama a mai piacnyitás előtt 1,5 százalékos mínuszban van, míg idén 29,7 százalékot esett.

tesla0509

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
napelem baleset napenergia