Újabb visszalépés a Teslánál - Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy Musk tervezte
Üzlet

Újabb visszalépés a Teslánál - Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy Musk tervezte

Portfolio
A Reuters úgy tudja, hogy a Tesla a korábbi tervekkel ellentétben nem alkalmaz egy fontos autógyártási innovációt, és ez is példa lehet arra, hogy az eladások kedvezőtlen alakulása miatt a cég rövid távon megfogja a költségeket.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Mostanában egészen jól értesült a Reuters a Teslával kapcsolatban:

  • április elején a Reuters írta meg elsőként, hogy a Tesla korábbi ígéretével ellentétben mégsem kezdi meg hamarosan az eddigieknél jóval olcsóbb, Model 2 gyártását (amit azóta Elon Musk valamelyest cáfolt),
  • most pedig arról írnak, hogy a Tesla letett arról, hogy egy korábban bevezetett egyedülálló innovációt, a gigacastingot alkalmazza.

Az az elmúlt hónapok folyamatai alapján egyértelmű, hogy átmeneti nehézségei vannak a vállalatnak, mivel nem úgy fogynak az autói (globális trend az elektromos autók értékesítésében a növekedés lassulása), mint amire korábban számítottak, így a költségeket igyekeznek visszavágni, elbocsátják az alkalmazottak több mint tizedét, és top menedzserek is távoztak a cégtől.

A Reuters legújabb értesülése arról szól, hogy a cég visszalép a gigacasting alkalmazásától. Ez a gyártási módszer röviden arról szól, hogy miközben a hagyományos autógyártásban az autók alvázát sok elemből építik össze, a Tesla módszerével az autók alvázát hatalmas présgépek segítségével lényegesen kevesebb, akár egyetlen darabból oldják meg, ezzel is spórolva a gyártási költségeken.

A gigacasting lehetett volna az egyik alapja annak, hogy a Tesla elő tudja állítani az olcsóbb modelljét, a Model 2-t, de a Reuters szerint ettől most visszalépett a cég, és egy már bevált módszerrel 3 darabból állítják össze az alvázat.

A Reuters szerint ez a lépés egy újabb példa arra, hogy a Tesla rövid távon csökkenti a kiadásait, hogy azokat az eladásokhoz és a bevételekhez igazítsa. A gigacasting hosszú távon megtakarításokat hozhatna a Teslának, viszont rövid távon jelentős  beruházásokkal jár.

A Tesla részvényárfolyama idén 28 százalékot esett.

Címlapkép forrása: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1185508590