TAKAREKJZB árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
TAKAREKJZB ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
TAKAREKJZB kötéslista
Idő Ár Darab Érték
TAKAREKJZB statisztikák, mutatók
nyitó: 512
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
TAKAREKJZB adatlap
Teljes név:Takarék Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Takarék Jelzálogbank Nyrt.
Szektor:Banki szolgáltatások
Elérhetőség:1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9.
Telefonszám:+36-1-452-9100
Fax:+36-1-329-1004
Web:https://www.takarek.hu
Befektetői kapcsolattartó:Tóth Illés
Befektetői kapcsolattartó mail:Toth.Illes@takarek.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-452-6479
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-452-9245
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Horváth Tamás)
Tevékenység:A Takarék Jelzálogbank Nyrt (a volt FHB Jelzálogbank Nyrt.) 1997-es alapítása óta a hazai jelzáloghitelezés, refinanszírozás meghatározó szereplője, a tőkepiacon a legaktívabb jelzáloglevél kibocsátó. Alapításakor fő tevékenysége a lakáscélú ingatlanok fejlesztésének és vásárlásának finanszírozása és az államilag támogatott lakáshitelek folyósítása volt. Közvetlen saját, illetve ügynöki hálózatán keresztül, továbbá a refinanszírozási formában részt vevő társbankok hitelezése révén országszerte elérhetővé tette a jelzálog-alapú finanszírozást. A jelzálogbank 2015 óta a Takarék Csoport tagja, tulajdonosi körében meghatározó lett a takarékszövetkezeti szektor, valamint tevékenysége is átalakult: ma már kizárólag jelzáloghitelek refinanszírozását végzi. A Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényei 2003 novembere óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén. A tőzsdei forgalomban megvásárolhatóak a Takarék Jelzálogbank Nyrt. által kibocsátott jelzáloglevelek és kötvények is.
Részvénytulajdonosok:

MTB Zrt. (76,98%, 50 806 758 részvény)

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (7,32%, 4 832 225 részvény)

Takarék Zártkörű Befektetési Alap (5,77%, 3 808 180 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:VIDA József (elnök)
Dr. NAGY Gyula László
SOLTÉSZ Gábor Gergő
MÉSZÁROS Attila
HEGEDŰS Éva
Vállalatvezetés:Dr. NAGY Gyula László vezérigazgató
MÉSZÁROS Attila vezérigazgató-helyettes
Felügyelőbizottság:Dr. HARMATH Zsolt (elnök)
Dr. GÖDÖR Éva
Dr. KOVÁCS Mónika
PÓRFY György
Dr. REINIGER Balázs
GÖRÖG Tibor
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):66 000 010
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2003-11-24
Első kereskedési nap:2003-11-24
TAKAREKJZB hírek

Székhelyet váltott a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Jelzálogbank áthelyezte a társaság székhelyét a 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9. G. épület alá - jelentette be a társaság a BÉT-en.

Az MTB lett a Takarékbank 86%-os tulajdonosa

86,2 százalékra növelte részesedését a Takarék Jelzálogbank Nyrt-ben az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) – jelentette be a cég pénteken a BÉT honlapján.

Új részvények kerülnek be a BUMIX indexbe

A Budapesti Értéktőzsde közzétette a BUX és a BUMIX szeptember 23-tól érvényes összetételét. A BUX-kosár összetétele nem változik, míg a BUMIX indexbe új részvényként az Enefi, a FuturAqua, az OTT-One és a SET Group kerülnek be.

A töredékére zsugorodik a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Csoporton belüli átszervezések eredményeként hamarosan az eddiginél jóval kisebb Takarék Jelzálogbankot tulajdonolnak majd a tőzsdei részvényesek. A tegnapi piaczárás után közzétett első féléves gyorsjelentés már sok mindent bemutat arról, mekkora lesz a kereskedelmi bankjától megfosztott jelzálogbank. Konszolidált mérete közel a harmadára, bevételtermelő képessége kevesebb mint egytizedére csökken. A jelzálogbank első féléves nyeresége a folytatódó tevékenységből 621 millió forint volt.

32 milliárdért veszik meg a Takarék Kereskedelmi Bank több mint felét

Megjelent a Takarék Kereskedelmi Bank 51%-ának július végén bejelentett adásvételéről szóló közgyűlési előterjesztés a BÉT honlapján. Mint kiderült, 32 milliárd forintot ad a szintén a Takarék Csoporthoz tartozó Takarék Jelzálogbanknak az MTB a részvénycsomagért, az adásvételről a Takarék Jelzálogbank közgyűlése augusztus 27-én dönthet. Október végéig a kereskedelmi bankot beolvasztják az idén májusban elindult új Takarékbankba.

Rekordnyereséget ért el a Takarék Jelzálogbank

Rekordméretű, a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint 6,6 milliárd forintos konszolidált nyereséget ért el 2018-ban a Takarék Jelzálogbank Nyrt. A tőzsdei társaság meghatározó szereplője a magyar jelzáloghitel-piacnak, minden negyedik jelzáloglevelet a Takarék Jelzálogbank bocsátotta ki. A Takarék Csoport idén is bővülésre számít a jelzáloghitelezésben - írja a Takarék Csoport közleményében.

12 milliárdos nyereséget ért el a Takarék Csoport

Csaknem 12 milliárd forintra növelte aggregált, adózás előtti eredményét a Takarék Csoport az elmúlt évben az előzetes, nem auditált adatok szerint. Ez igen jelentős, csaknem 20 milliárd forintos javulást mutat a 2017-es évhez képest annak ellenére, hogy a takarék szektor üzleti és szervezeti átalakítása jelentős ráfordításokat vett igénybe - közölte a csoport. Idén is további növekedéssel számolnak. Emlékezetes: 2023-ra egy fenntarthatóan 30 milliárdos nyereséggel működő, 10%-os piaci részesedést elérő bank létrehozása a cél a Takarék Csoportnál.

Heteken belül elindul az új Takarékbank

Jól halad a Takarék Csoport a célja, 2021-re 20-30 milliárd forintos csoportszintű nyereség elérése felé - nyilatkozta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak. Május 1-jével létrejön az új Takarékbank, a Takarék Csoport kereskedelmi bankja, amely első lépésben a B3 Takarék Szövetkezet, a Mohácsi Takarék Bank, a Pannon Takarék Bank teljes és a központi bank vállalati üzleti állományait egyesíti, év végére pedig a teljes összeolvadás lejátszódik.

Nagyot kaszál az állam a tőzsdei cégeken

A magyar állam több cégben rendelkezik tulajdonrésszel, a társaságok egy része az eredménye után osztalékot is fizet, amit az állam a költségvetés tervezésekor előzetesen figyelembe is vesz. Számításaink szerint csak a hazai tőzsdei cégektől kapott osztalékokból magasabb bevétele származik az államnak, mint amivel előzetesen a költségvetés tervezésekor a részben állami tulajdonú vállalatok osztalékbevételeiből számítottak, és ehhez jön még hozzá olyan nagybefizetők osztaléka, mint a Szerencsejáték Zrt. és az MVM.

Jön a közgyűlés a Takaréknál

Április 25-re hívja össze éves rendes közgyűlését a Takarék jelzálogbank - derül ki a társaság közleményéből.

Minősítés jött a Takarék Jelzálogbankra

"BBB" hitelminősítést kapott stabil kilátással a Takarék Jelzálogbank Nyrt. jelzáloglevél kibocsátási programja és az általa forintban és külföldi devizábankibocsátott jelzáloglevél sorozatok az S&P Global Ratings Services hitelminősítő intézettől 2019. március 28-án.

Átkeresztelik a Takarékbankot, megvan az új név

Névváltoztatásról döntött rendkívüli közgyűlésén a Takarék Csoport központi bankja. Erre azért volt szükség, mert a csoport üzleti stratégiája alapján a jelenlegi takarékszövetkezetek és regionális bankok fokozatos egyesülésével 2020-ra egy országosan elérhető univerzális kereskedelmi bankot hoznak létre, amelynek Takarékbank lesz a neve. A központi bank ezért lemondott az eddig használt Takarékbank Zrt. elnevezésről és az MTB Zrt. nevet vette föl.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR