Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Takarék Jelzálogbank árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
TAKAREKJZB ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
1 1 750 572
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
574 200 1
TAKAREKJZB kötéslista
Idő Ár Darab Érték
TAKAREKJZB statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 37752.00572
Nyitó ár: 572
Előző záró ár: 574
Napi átlagár: 572
180 napos átlagár: 569.9639044035
360 napos átlagár: 546.73774572781
Napi minimum: 572
Napi maximum: 572
Éves minimum: 386 2020-04-21
Éves maximum: 594 2021-02-09
Történelmi minimum: 266 2020-03-19
Történelmi maximum: 16900 2005-01-14
Forgalom (db): 250
Forgalom: 143000
Árfolyamváltozás 1 hó: 0.34965034965035%
Árfolyamváltozás 3 hó: 2.135231316726%
Árfolyamváltozás 12 hó: 2.135231316726%
Adatlap
Takarék Jelzálogbank
Rating
Értékpapír megnevezése Takarék share
Értékpapír kibocsátója Takarék Mortgage Bank Co Plc.
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000078175
Kijelzés módja (Ticker) TAKAREKJZB
Értékpapír névértéke 100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 66 000 010
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2003-11-24
Első Kereskedési Nap 2003-11-24
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 4300
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Takarék Jelzálogbank árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Takarék Jelzálogbank hírek

A teljes régiós mezőnyt lefutná a magyar szuperbank (Interjú Barna Zsolttal)

A leghatékonyabb puzzle-t akarjuk összerakni, hogy aztán lefussuk az egész közép- és kelet-európai régió mezőnyét – mondta a Portfolio-nak adott interjújában a Magyar Bankholding igazgatósági elnöke. Barna Zsolt bejelentette: 2023 közepére fog létrejönni a jogilag és működésében is teljesen egységes, erős vállalati kultúrával rendelkező univerzális nagybank a holding három tagbankjából, amelyet a tőzsdei bevezetésre és a nemzetközi terjeszkedésre is fel akarnak készíteni. Jelentős költségcsökkentések, a hatékonyság további növelése és a termékpaletta megtisztítása mellett olyan innovációk bevezetését tervezik, amelyek a térségünkben eddig ismeretlenek.

A Takarékbanknál új ügyfékörnek lett elérhető az Apple Pay

A Takarékbank a mai nappal elérhetővé tette Mastercard-kártyás ügyfeleinek az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatást, amellyel biztonságosan fizethet, anélkül, hogy másnak átadná bankkártyáját vagy készpénzt használna - derül ki a bank áltasl küldött közleményből. A Takarékbank Visa-kártyás ügyfelei tavaly november óta tudják használni a szolgáltatást.

Felszállt a füst a Takarék Jelzálogbanknál: kiviszik a tőzsdéről?

Lezárult tegnap délután a Takarék Jelzálogbank kisebbségi tulajdonosai számára az MTB kötelező nyilvános vételi ajánlatának elfogadására nyitva álló 30 napos időszak. 2,1 millió darab részvényt adtak el a kisbefektetők, vagyis 5,18 százaléknyi meglévő részvényükből 1,94 százaléknyi részvényre fogadták el az ajánlatot. Mivel az MTB és a vele összehangoltan eljáró személyek tulajdonrésze 90% felett van, ezért három hónapon belül jogi lehetőségük van arra, hogy kiszorítsák a maradék részvényeseket, de hogy élnek-e vele, arról még nincs publikus döntés.

Tőzsdén marad a Takarék Jelzálogbank? Megszólal a vezérigazgató

Kedd óta harminc napjuk van arra a Takarék Jelzálogbank kisebbségi tulajdonosainak, hogy elfogadják a többségi tulajdonos MTB kötelező nyilvános vételi ajánlatát. Joggal merül fel a kérdés minden kisbefektetőben, lesz-e kiszorítási eljárás a társaságnál, kivezetik-e a tőzsdéről a jelzálogbankot, ha pedig nem, akkor hosszú távon milyen befektetési sztorit képzelhetnek el a szuperbank pénzügyi csoportján belül. Nagy Gyula vezérigazgatót kérdeztük.

Vételi ajánlat a Takarék Jelzálogbanknál: mit érdemes lépni?

Az MNB jóváhagyásának megérkezését követően kötelező nyilvános vételi ajánlatot kapnak a Takarék Jelzálogbank kisrészvényesei a következő hetekben, amelyre 30 napon belül válaszolhatnak. A vételár 599,53 forint, de vajon érdemes-e élni a lehetőséggel, illetve akár erre, akár egy ezt követő esetleges kiszorításra spekulálva részvényt vásárolni? Öt forgatókönyvet néztünk meg.

Ajánlatot tesznek a Takarék Jelzálogbank részvényeire

A szuperbank felállításához kapcsolódóan kötelező nyilvános vételi ajánlatot tettek az MKB Bank és a Takarék Jelzálogbank többségi tulajdonosai a kisebbségi tulajdonosok részvényeire. A vételi ajánlat a Takarék Jelzálogbank esetében 14,00 százaléknyi, az MKB Bank esetében 2,81 százaléknyi részvényt érint, az ajánlatok elfogadása az MNB jóváhagyását követően kezdődhet el, és 30 napig tart. A két bank tőzsdei kivezetéséről egyelőre nincs szó, de ennek lehetősége fennáll.

Magyar Bankholding: közzétették a kötelező nyilvános vételi ajánlatokat

December 30-án benyújtotta az MNB részére az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeire vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlatokat a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt., valamint sor került azok publikálására a hivatalos közzétételi helyeken. Az ajánlattételre azt követően kerül sor, hogy a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket 2020. december 15-én a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták - közölte a Magyar Bankholding Zrt.

Hivatalosan is megkezdte működését a Magyar Bankholding

December 15-én megkezdte tényleges működését a Magyar Bankholding, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a Budapest Bank, az MKB Bank és az MTB meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre, amelyben a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési révén 30,35 százalék, az MKB eddigi közvetlen tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB eddig közvetlen tulajdonosai pedig 37,69 százalék tulajdonrésszel rendelkeznek.

Itt a nagy bejelentés: megérkezett a magyar szuperbank

Bejelentették, milyen tulajdonosi szerkezettel kezdi meg működését a Magyar Bankholding Zrt., vagyis a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fúziójával megvalósuló szuperbank. A részletes fúziós tervet jövőre fogják kidolgozni, így a három bank egyelőre az eddigi brand alatt működik tovább. A bankok meghatározó tulajdonosai ma befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, és döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba.

Újabb magyar jelzálogbank csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezéshez

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. támogatja a fenntartható fejlődési célok elérését, ezért csatlakozott az Energiahatékony Jelzálog Kezdeményezés (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) európai platformhoz. A program résztvevői azon dolgoznak, hogy zöld jelzáloghitelezéssel és zöld jelzáloglevél kibocsátásával támogassák a lakásállomány energiahatékonyságának növelését, az OTP Jelzálogbank elsőként a napokban jelentette be csatlakozását.

Automatizált értékbecslés bevezetésén dolgozik a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. automata ingatlanértékelési módszert dolgozott ki, ami lakóingatlanok automatizált értékbecslését teszi lehetővé. A külföldön már a gyakorlatban is használt rendszer pontosabban képes megbecsülni egy ingatlan árát, mint a jelenleg használt indexálás. A rendszer bevezetését indokolja, hogy a jogszabályváltozások miatt gyakrabban kell újraértékelni a jelzáloggal fedezett ingatlanokat - közölte a társaság.

Milliárdos nyereség a Takarék Jelzálogbanknál

Közzétette gyorsjelentését a Takarék Jelzálogbank: az előző év azonos időszakához képest 3,4 százalékkal 1,128 milliárd forintra nőtt a társaság egyedi adózott eredménye 2020 első félévében. A tavaly ősz óta letisztult portfólióval működő, jelzáloghitelek refinanszírozásával foglalkozó tőzsdei társaság 2020 egészére is pozitív eredményt vár.

Dübörög az azonnali fizetés, az utalások 40 százaléka egy szereplőhöz kötődi

Az azonnali fizetési rendszer országos bevezetését követő négy hónapban több mint 14 millió azonnali átutalást kezeltek sikeresen a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három nagybank részére kiépített rendszerek, ez az összes hazai AFR-tranzakció csaknem 40 százaléka. Az azonnali fizetési rendszer népszerű az ügyfelek körében, az utalások 34 százaléka a banki üzemidőn kívül, délután 5 és reggel 8 óra között történik, átlagos összegük eléri a 169 ezer forintot - olvasható a Takarékinfó közelményében.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR