Előfizetői tartalom

Jöhet a 400 forintos euró, közben lehullt a lepel a magyar nyugdíjakról

Portfolio
Szinte egyöntetű a magyar megtakarítási piaci szakemberek véleménye arról, minek volt a legnagyobb hatása az utóbbi 10 évben a szektorra: a MÁP+ bevezetése olyan eseményeket utasított maga mögé, mint a brókerbotrányok, a koronavírus vagy a svájci frank elszállása. A Portfolio Öngondoskodás konferenciáján a résztvevők azt is elárulták, mit gondolnak a jóléti alapok ötletéről, mennyit tudnak nyugdíjra félretenni, és mit gondolnak a forint jövőjéről.

November 10-én lezajlott a Portfolio hibrid formában megtartott Öngondoskodás 2020 konferenciája, a délelőtti, szakmai program keretében a hazai megtakarítási piac elmúlt 10 évét értékelték a résztvevők, valamint kitértek arra, milyennek látják az öngondoskodási piacot a következő 10 évben. A délutáni, online rendezvényen a magán és intézményi befektetők részre állítunk össze olyan izgalmas programot, ami segítséget nyújt számukra befektetési döntéseik meghozatalában. Az eseményen készült beszámolóink:

A konferencia délelőtti szekciójában a magyar felsővezetők beszéltek arról, milyennek látják a megtakarítási piac jelenlegi helyzetét. Az elsősorban online résztvevő szakmai hallgatóság többsége szerint az elmúlt 10 évben a MÁP+ bevezetésének volt a legnagyobb hatása a magyar megtakarítási piacra, a tavaly útnak indult lakossági állampapír olyan eseményeket utasított maga mögé, mint a koronavírus, a brókerbotrányok vagy a svájci frank elszállása.

A sok kihívás ellenére a piaci szakemberek optimistán tekintenek a jövőbe, a megtakarítási piac jövője ugyanakkor jelentősen függ az állami termékek és innovációk meglététől és a piac alkotó szellemétől az új termékek létrehozása tekintetében:

A cikk tartalmából:

  • Az elmúlt 10 évben a MÁP+ bevezetésének volt a legnagyobb hatása a magyar megtakarítási piacra.
  • Egyre többen tesznek félre a nyugdíjas évekre, de sokan csak keveset tudnak erre áldozni
  • Jó gondolat a jóléti alap létrehozása, de az állami támogatás nélkül csak keveseket érdekelne
  • Sokak szerint hamarabb jön a 400-as EURHUF, mint a 340-es árfolyam

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés