Előfizetői tartalom

Passzív befektetés a Finax segítségével

Portfolio
A passzív, vagyis beleülök a pozícióba és évtizedekben gondolkodom befektetési formával az aktív, a tőzsdei hullámokat meglovagló befektetési forma áll szemben. Utóbbi általában népszerűbb a befektetők körében, aminek oka, hogy rövid távon, az aljakat és a csúcsokat nézve, itt lehet gigászi profitokba botlani. Persze az érme másik oldala, a nagy veszteség is megjelenik, különösen akkor, ha a kockázatkezelés elmarad.  A rövid távon, aktívan kereskedők döntő többsége kevesebb pénzzel fejezi be tőzsdekalandot, mint amivel elkezdte.

Ezzel szemben a passzív beleülök és várok befektetés a múlt tapasztalata alapján jó eséllyel szép profitot hoz, ha az alábbi három szempont teljesül. Kellőképpen diverzifikált, sok lábon álló portfoliónk legyen. Gondolkodj hosszú távban, használd ki a kamatos kamat hatást, a részvények által fizetett osztalékot fektesd be újra. Hosszú távon a fejlett tőkepiacok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái