Itt a soha vissza nem térő lehetőség a kriptopiacon?

Itt a soha vissza nem térő lehetőség a kriptopiacon?

Az elmúlt hetek meglehetősen eseménytelenül teltek a kriptopiacon, már ami az árfolyammozgásokat illeti. Az emelkedésnek és a befektetői hangulatnak a bitcoin ETF-ekből történő kiáramlás mellett a nyári időszakban meglehetősen alacsony vállalati befektetési forgalom sem kedvez, a mostani korrekció azonban remek beszállási lehetőségeket kínálhat, különösen az ethereum esetében. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutat a technikai kép jelenleg az ethereum és a legnépszerűbb kriptovaluták esetében.

Jó hír jött az aranyba fektetőknek - Ilyet már egy éve nem láttunk!

Jó hír jött az aranyba fektetőknek - Ilyet már egy éve nem láttunk!

Nettó aranybeáralmás történt májusban az aranyra fókuszáló, tőzsdén kereskedett tematikus befektetési alapoknál (ETF-ek), erre már 12 hónapja nem volt példa. Az alapok által kezelt vagyon (asset under management, AUM) összértéke világszinten mintegy 234 milliárd dollárra emelkedett, ami 2 százalékos növekedést jelent. Az AUM-növekedés a fém beáramlásának és az emelkedő aranyárak kombinációjának volt köszönhető, ilyen magasan utoljára 2022 áprilisában állt az arany ETF-ek által kezelt eszközök értéke.

Tarol a BlackRock bitcoin ETF-je

Tarol a BlackRock bitcoin ETF-je

A BlackRock iShares Bitcoin Trustja a világ legnagyobb bitcoin alapjává vált közel 20 milliárd dolláros eszközértékkel, megelőzve ezzel a Grayscale és Fidelity alapjait - közölte a Bloomberg

Összeálltak a csillagok az urán piacán - Kilövésre felkészülni!

Összeálltak a csillagok az urán piacán - Kilövésre felkészülni!

Nagyon forró befektetési sztori az urán, nem csak a zöld átállásban betöltött kulcsszerepe nyomán megugró kereslet miatt, de a kínálati aggályok és egy nemrég elfogadott amerikai törvény is is a jövőbeli ellátási hiány irányába mutatnak. Ráadásul van egy tőzsdén kereskedett alap, aminek a grafikonja rendkívül izgalmasan néz ki most - jöhet a kilövés?

Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

A térségünk a tőkepiacok tekintetében komoly növekedési potenciállal rendelkezik, sok külföldi befektető mégis nehézkesen éri el a régiónkat, mivel ezek a piacok számukra túl kicsinek számítanak vagy egy magánbefektetőnek túl távoliak és ismeretlenek. A hazai befektetők mellett ezeket a befektetőket célozzák meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényeit fogja össze. Fazekas Gábort, az OTP Global Markets igazgatóját az OTP CETOP részvényalap bevezetéséről, a régió helyéről és megítéléséről a külföldi nagybefektetők portfóliójában, valamint a befektetési megoldásban lévő lehetőségekről kérdeztük.

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

Beszakadt a bitcoin, most indulhat csak a lavina

Beszakadt a bitcoin, most indulhat csak a lavina

A bitcoin 16 százalékot esett az előző heti, történelmi csúcshoz képest, mivel az a befektetői roham az új spot ETF-ekbe kifújt és komoly tőkekiáramlás indult a legnagyobb alapoknál. Elemzők szerint pont a bitcoin természete miatt folytatódhat a leértékelődés.

Csúnya esés indult a kriptopiacon, amiben az ETF-harc nagy hőse is nyakig benne van

Csúnya esés indult a kriptopiacon, amiben az ETF-harc nagy hőse is nyakig benne van

Komoly esésben van a bitcoin árfolyama azt követően, hogy két héttel ezelőtt elindultak az első spot bitcoin ETF-ek az Egyesült Államokban. Ebben különös szerepe lehet az ETF-harc éllovasának, a Grayscale nevű alapkezelőnek, amely éppen azt a jogi csatát nyerte meg a felügyelettel szemben, ami után a piac borítékolni kezdte az ETF-ek elfogadását. Nagyon úgy tűnik, hogy az esést részben pont az okozza, hogy a spekulánsok rávetették magukat a Grayscale diszkonton forgó alapjára, most pedig a "buy the rumor, sell the news" alapon profitot realizáltak - csakhogy ezt látszólag nem forgatták újra vissza a bitcoin piacára.

Mutatunk egy kriptovalutát, amiben épp most indulhat az újabb rakéta

Mutatunk egy kriptovalutát, amiben épp most indulhat az újabb rakéta

A bitcoin spot ETF elfogadását követően megtorpant az elmúlt hónapokban látott széleskörű rali a kriptovaluták piacán, és egy mélyebb korrekció kezdődött. A következő időszak azonban igencsak izgalmasnak ígérkezhet, miután máris felerősödtek a spekulációk azzal kapcsolatban, hogy újabb ETF-ek érkezhetnek hamarosan. Mutatunk egy olyan kriptót, amely számára nem túlzás azt állítani, hogy összeálltak a csillagok, és hamarosan nagyot ralizhat.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.