Veszélybe került a következő nagy esemény a kriptopiacon?

Portfolio
A spot bitcoin ETF-ek kibocsátói szkeptikusak az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet általi rövid távú jóváhagyás tekintetében az ether alapú termékekkel kapcsolatban - a szabályozó hatóság május végéig vizsgálja az ether ETF-kérelmeket, miután elhalasztották a korábban kijelölt döntési határidőt, írta meg a Cnbc. .
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapok kibocsátói szkeptikusak a SEC általi jóváhagyás tekintetében - a felügyeletnek a felülvizsgálati folyamatot május végéig kell lezárnia.

Több nagybefektető, mint a BlackRock, a Fidelity és a VanEck is várja már az ether alapú termékek kibocsátását. Jan Van Eck, a VanEck vezérigazgatója például Párizsban egy blockchain rendezvényen beszélt arról, hogy ők voltak az elsők, akik benyújtották az ether ETF-kérelmüket az Egyesült Államokban, azonban

a cégvezér aggodalmát fejezte ki a kérelem elutasításának valószínűségét illetően.

Hasonlóan pesszimista hangnemet ütött meg Jean-Marie Mognetti, a CoinShares vezérigazgatója is, aki szerint nehéz lesz megszerezni a SEC jóváhagyását ebben az évben.

Egyre inkább növekszik a kriptovaluta közösség lelkesedése egy ether ETF iránt, különösen, miután a SEC januárban jóváhagyta az első spot bitcoin ETF-eket. Ennek ellenére Gary Gensler, a SEC elnöke hangsúlyozta, hogy sok kriptoeszköz befektetési szerződésnek minősülhet és így a szövetségi értékpapírtörvények hatálya alá eshet - ez tovább bonyolítja egy ether ETF jóváhagyásának kilátásait.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF