Veszélybe került a következő nagy esemény a kriptopiacon?

Veszélybe került a következő nagy esemény a kriptopiacon?

A spot bitcoin ETF-ek kibocsátói szkeptikusak az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet általi rövid távú jóváhagyás tekintetében az ether alapú termékekkel kapcsolatban - a szabályozó hatóság május végéig vizsgálja az ether ETF-kérelmeket, miután elhalasztották a korábban kijelölt döntési határidőt, írta meg a Cnbc. .

Szép csendben a hagyományos pénzügyi rendszer kudarcára készít gyógyírt az MNB

Szép csendben a hagyományos pénzügyi rendszer kudarcára készít gyógyírt az MNB

Az MNB jelenleg nem lát olyan piaci kudarcot vagy jegybanki célt, ami miatt egy széleskörűen elérhető lakossági digitális jegybankpénz platformot kellene elindítaniuk - jelentette ki Szombati Anikó az MNB digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója a BME által szervezett fintech rendezvényen. Ugyanakkor a jegybank ott akar állni a startvonalon, ezért is indítottak CBDC pilot projekteket. A rendezvényen a digitális jegybankpénzek szerepéről és a blokklánc technológiában rejlő lehetőségekről is szó volt.

Trónfosztás a bitcoin-bálnák között

Trónfosztás a bitcoin-bálnák között

A BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) kevesebb mint két hónapos fennállása alatt több bitcoint halmozott fel, mint amennyivel a MicroStrategy rendelkezik - írja a Yahoo Finance.

Blockchain hetet rendeznek Budapesten

Blockchain hetet rendeznek Budapesten

Blockchain hetet szerveznek Budapesten a helyi független blockchain közösségek, a technológia egyik legfontosoabb tulajdonságára utalva stílusosan, decentralizált módon rendezik meg az eseményt - tudtuk meg a szervezőktől.

Itt a nagy leleplezés: kiderült, kik a magyar kriptobefektetők

Itt a nagy leleplezés: kiderült, kik a magyar kriptobefektetők

Meglepően magas a nyitottság a kriptoeszközökbe való befektetés iránt Magyarországon, derül ki a Portfolio és a Dorsum közös kriptopiaci felméréséből. A Portfolio olvasóinak körében végzett felmérés közel 1500 válaszadójának 74 százaléka már rendelkezik kriptoeszközökkel, ráadásul a többiek jelentős része sem zárkózik el a későbbi befektetéstől. A befektetők többsége fiatal, diplomás férfi, akik vállalhatónak látják a befektetéssel járó magas kockázatokat.

Tisztítótűz söpört végig a kriptopiacon, de sokan örülhetnek neki

Tisztítótűz söpört végig a kriptopiacon, de sokan örülhetnek neki

Cégvezetők letartóztatás, vállalati csődök és tömeges elbocsátások. Nagyjából ezekről szólt a kriptopiac elmúlt 1-2 éve, és mégis, a negatív kicsengés ellenére egy összességében pozitív folyamatot láthattunk. A kriptopiac kezdeti, Vadnyugatra hajazó jellege egyre inkább kezd elveszni, és átveszi a helyét egy szabályozott, hagyományos tőkepiacokra hajazó struktúra. Ehhez viszont elengedhetetlen az a tisztítótűz, amely végigsöpört az iparágon, és amelynek köszönhetően kihullottak a csontvázak a szekrényből. Az iparág üdvöskéinek tartott Sam Bankman-Fried (FTX) és Changpeng Zhao (Binance) letartóztatása is végső soron azt a cél szolgálja, hogy a befektetők egy átlátható, szabályozott piacon tudjanak kereskedni.

Egy felmérést készítünk a témában a Portfolio-n, töltsd ki te is a kérdőívet!

Új csúcsokat döntenek a kriptoeszközök  – Vegyél részt te is az egyedülálló felmérésben!

Új csúcsokat döntenek a kriptoeszközök – Vegyél részt te is az egyedülálló felmérésben!

Egy újabb eseménydús év végéhez közeledik a kriptoközösség és a teljes iparág. A 2021-es árfolyamcsúcsok után tavaly jelentős visszaesést láthattunk a piacon, azonban idén év végére megérkezett a várt árfolyamnövekedés is a legnagyobb kriptoeszközök számára, a Bitcoin átlépte a 40 ezer dolláros szintet.

Egyedülálló felmérést indít a Dorsum és a Portfolio, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

99 éves korában elhunyt Charlie Munger - 15 jótanács a zseniális befektetőtől

99 éves korában elhunyt Charlie Munger - 15 jótanács a zseniális befektetőtől

99 éves korában elhunyt Charlie Munger befektető legenda, Warren Buffett befektetőtársa. A guru hosszú éveken keresztül "horgászott" rendkívül sikeresen a tőzsdék világában a Berkshire Hathaway alelnökeként, iránymutatására nagyon sok befektető figyelt oda. Cikkünkben egy gyűjteményt teszünk közzé Charlie Munger elhíresült szólásairól, amelyek bár a tőzsdék és a befektetések kontextusában hangzottak el, de olykor életvezetési tanácsként is megállják a helyüket.

Személyre szabott részvényindexeket hozhat az AI, megváltozik a befektetések világa

Személyre szabott részvényindexeket hozhat az AI, megváltozik a befektetések világa

Nagy erőkkel robban be a vagyonkezelői piacra a fenntarthatóság, Big Data, AI és Blockchain – hangzott el a Portfolio Future of Finance 2023 vagyonkezelői szekciójában. A technológiai fejlődés révén új ügyfélkör jelent meg, akik sokkal jobban használják a technológiát, tudatosabbak a befektetések terén. Az AI egyik nagy újítása lehet, hogy a jövőben akár személyre szabott SP 500 indexe is lehet egy ügyfélnek. Mindeközben zajlik az ESG-riporting ügyfélközpontúbbá alakítása, ahol szabályozói oldalról még mindig vannak jelentős hiányosságok.

Kimondták az igazságot a jövőkutatók: nincs víziója a pénzügyi szektornak

Kimondták az igazságot a jövőkutatók: nincs víziója a pénzügyi szektornak

Egyre fontosabbá válik a felelősségteljes viselkedés a pénzügyi szektorban, különösen most, a technológiai fejlődés berobbanásával. A Portfolio Future of Finance 2023 konferenciájának nyitóelőadói szerint a jövő nem annyira kiszámíthatatlan, mint azt sokan gondolják, 5-10-15 évre előre pontosan látni lehet a fő trendeket. Rab Árpád szerint ez most a lehetőségek időszaka. Félni nem szabad, mert akkor nincs innováció, nincs előrelépés. A szakember szerint a világ folyamatosan csak reakcióban van, ahelyett, hogy akcióba kezdenénk, nagy pénzügyi víziót hoznánk létre, márpedig szerinte jelenleg nincs ilyen nagy vízió a pénzügyi szektorban.

Blokkláncra vált a londoni tőzsde

Blokkláncra vált a londoni tőzsde

A London Stock Exchange a hírek szerint egy új digitális piaci üzletágat indít, amely a blokklánc technológiát fogja felhasználni a hagyományos pénzügyi eszközök kereskedésének megkönnyítésére. A vállalat célja, hogy a kriptovaluták, például a bitcoin mögött álló technológiát felhasználva növelje a hagyományos eszközök vásárlásának, eladásának és tartásának hatékonyságát és átláthatóságát.

Betör a blokklánc a bankokba, a struccpolitika többé nem működik

Betör a blokklánc a bankokba, a struccpolitika többé nem működik

Az MBH Bank egy dedikált stratégiát hozott létre a blockchain technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására, ugyanis eljöhet a pillanat, amikor a blockchain mainstreammé válik és ahhoz hasonló áttörést ér el, mint a generatív AI technológia a chatGPT-vel - árulta el lapunknak Pereczes János, az MBH Bank ügyvezető igazgatója. Ma éppen azok járnak élen a blockchain technológia felhasználási módjainak kutatásában, akiknek a piacait elsőként forgathatják fel, az előre menekülés az egyetlen jól müködő stratégia. "Szembe kell néznie a bankoknak azzal, hogy a blockchain technológiával és ezen belül is főleg a kriptoeszközökkel szembeni struccpolitika nem működik tovább" - véli Fischer Bálint, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója. Páros interjúnkban többek között kriptókról, a MiCA-ról, a legizgalmasabb blockchain use case-ekről és a tokenizált értékpapírokról beszélgettünk a szakemberekkel.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.