Orbán Viktor bemondta: csak jövőre szavaz Magyarország a svédek és a finnek NATO-tagságáról

Orbán Viktor bemondta: csak jövőre szavaz Magyarország a svédek és a finnek NATO-tagságáról

Információk szerint a korábbi ígéretekkel ellentétben Magyarország csak a jövő évben, 2023 első országgyűlési ülésén veszi napirendre Finnország és Svédország NATO-tagságát. Lengyelország kormányfője, Mateusz Morawiecki csütörtökön közölte, hogy ígéretet kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől arra, hogy Magyarország alig több mint egy hónapon belül ratifikálja Finnország és Svédország NATO-tagságát.

Itt a döntés: hatalmas EU-pénzt kap Magyarország az M30-as autópálya befejezésére

Itt a döntés: hatalmas EU-pénzt kap Magyarország az M30-as autópálya befejezésére

Bár már régóta zajlik a Miskolcot a szlovák határral összekötő M30-as autópálya építése a támogatási szerződés alapján, csak ma jött meg az Európai Bizottság hivatalos jóváhagyása arról, hogy ezt az uniós nagyprojektet mennyi pénzzel támogatja a testület. Eszerint a támogatás összege 552,6 millió eurót, mintegy 182,3 milliárd forintot jelent és ez az összeg segít abban, hogy a Miskolcot a szlovák határon fekvő Tornyosnémetivel összekötő M30-as autópályát be lehessen fejezni.

Újabb hatalmas összeget az EU a szlovákiai autópálya-építésre

Mintegy 278 millió eurót (azaz 91 milliárd forintot) fordít az Európai Unió kohéziós forrásokból a szlovákiai D1-es autópálya Eperjes (Presov) körüli, délnyugati elkerülő szakaszának építésére - jelentették be pénteken Brüsszelben.

Jócskán megtoldják az idei büdzsét Orbán vidékjáró programja miatt

A Miskolcnak szánt uniós pénzek nem elegendőek a komplex városfejlesztési programhoz, ezért született a Modern Városok Program is és azért, hogy ez gördülékenyen haladhasson, módosul az állami, illetve a miskolci költségvetés is - többek között ezt jelezte egy mai sajtótájékoztatón a város polgármestere. Kriza Ákos ezzel arra utalt, amit a nemzetgazdasági tárca már április végén bejelentett: az idei 500 milliárdos költségvetési kiadásnövelés keretében 50 milliárddal megtoldják a Modern Városok Programra szánt forrásokat is. Ebből a Miskolcnak szánt plusz juttatás mértéke 3,2 milliárd forint, illetve egy mai jelzés szerint a szolnoki fejlesztések miatt további 300 millióval módosul az állami büdzsé. A 2017-es állami büdzsé az MVP jövő évi projektjeire összesen 152 milliárdos keretet szán.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.