Tényleg a pénzen múlik? Miért lesz az egyik ország sikeresebb a sportban, mint a többi?

Tényleg a pénzen múlik? Miért lesz az egyik ország sikeresebb a sportban, mint a többi?

Minden olimpiai játék előtt megy a találgatás, hogy a korábban már érmet szerző olimpikonjaink vajon képesek lesznek-e megismételni korábbi eredményüket. A legtöbb sportágban az olimpia a legfontosabb verseny, a résztvevő sportolók minden megtesznek a győzelem érdekében. Viszont minden erőfeszítés és lemondás ellenére a legtöbb olimpikon életében az éremszerzés egyszeri, megismételhetetlen esemény; a sportolók csak egy kis százaléka tud két vagy annál több olimpián érmet nyerni. Az egymást követő olimpiákon a győzelem nemzeti szinten gyakoribb. Vannak sportágak, ahol bizonyos nemzetek sportolói rendszeresen a legjobbak között végeznek. Ezek az országok egyfajta „élsportoló termelő rendszer” megközelítésben gondolkodnak, hogy egy váratlan esemény – pl. sérülés – ellenére is az éremszerzés biztosítva legyen. Jelen kutatásunkban arra keressük a választ, hogy az országok hány olimpiai cikluson keresztül képesek érmet nyerni, valamint mi befolyásolja az éremszerzés sikerességét?

Csúcsra ugrott a pekingi olimpia helyszínén az új fertőzöttek száma, de a NOB-elnök szerint nem lesz gond

Csúcsra ugrott a pekingi olimpia helyszínén az új fertőzöttek száma, de a NOB-elnök szerint nem lesz gond

Szerdán 55 akkreditált személy adott pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén, és eddig ez a legnagyobb napi esetszám - jelentették be csütörtök reggel a szervezők. Ezzel párhuzamosan Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke csütörtökön azt hangsúlyozta, hogy a pekingi olimpia biztonságos és kitűnő lesz, miközben új korszakot nyit globálisan a téli sportok számára.

Egyre biztosabb, hogy 2021-re halasztják a tokiói olimpiát

Kanada mellett Ausztrália olimpiai bizottsága is úgy döntött, hogy nem engedik versenyezni az idén júliusra tervezett tokiói olimpián a saját országuk versenyzőit, így egyre inkább kérdésessé válik az, hogy valóban sorra kerül-e július 24-én a nagy sportesemény. Már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is kicsit másként beszél a kilátásokról és a japán miniszterelnök kommunikációja és változott.

Feltörték az olimpiai játékok és a NOB Twitter-fiókját

Egyelőre nem azonosított támadók feltörték az olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos Twitter-fiókját, ezért a mikroblog-szolgáltató mindkét fiókot zárolta - tudatta a Twitter helyi idő szerint szombaton.

Orbán Viktor nemzetközi sportvezetőkkel tárgyal Svájcban

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a svájci Lausanne-ba utazik, ahol Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének meghívására megbeszélést folytat a NOB vezetőivel, valamint megtekinti a szervezet új székházát - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán: újabb világszintű sporteseményekre pályázik Magyarország

Orbán: újabb világszintű sporteseményekre pályázik Magyarország

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután az Országházban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, aki a cselgáncs világbajnokság eseményeire érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.