Portfolio signature

Felperzseli a hőség a munkahelyünket

A globális felmelegedés komoly és sokrétű hatást gyakorol a munka világára. A klímaváltozás és az egyre extrémebb hőmérsékletek soha nem látott intézkedéseket követelnek a vállalkozásoktól, különben veszélybe kerül a munkavállalók egészsége, és ezen keresztül a cégek működőképessége, léte is.

Dél-Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is extrém hőhullám söpört végig az elmúlt hetekben, Kínában óvóhelyeket nyitottak meg a szokatlan – és szinte elviselhetetlen – hőség miatt. A szélsőséges időjárás nem csak árvizek, földrengések, tornádók vagy vulkánkitörések idején veszélyezteti a munkahelyeket és a munkavállalók egészségét. Az egyre magasabbra szökő nyári hőmérséklethez történő alkalmazkodás olyan lépések sorozatát követeli a cégektől, amelyek jelentős költségekkel és a korábban megszokott munkarend teljes átszervezésével járnak.

Turizmus teljesen újraírva

Tartós változásokat hozhat például a nyaralási szokásokban és ezáltal a turisztikai szektor leterheltségében az Európa déli részén minden évben egyre hosszabb ideig tomboló extrém hőség. A legfrissebb kutatások eredménye szerint csökken azoknak a száma, akik az eddig csúcsidőszaknak számító augusztusban terveznek utazni, és nő azoké, akik az utazásukat őszre halasztják.

A legfrissebb HR trendekről szóló cikkeink itt elérhetőekKirúgásharc a munkatársakkalkiégéskibírhatatlan kollégák, vagy éppen a Z generáció kiívásai? A munka világának változásait folyamatosan követjük.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés