Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?
Gazdaság

Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?

Portfolio
Hatalmas időnyomás érzékelhető üzleti oldalról, hiszen ma kell megtervezni a jövő projektjeit és kialakítani a holnap környezetében való hatékony működés kereteit. Ebben az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy egy folyamatosan változó digitális szabályozási környezetben kell működniük a vállalkozásoknak és folyamatosan tájékozottnak is kell maradniuk. Idén a témában először szervez közös szakmai párbeszédet a Portfolio és a Wolters Kluwer: 2024. május 8-án a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e a digitális innováció által biztosított eszközök és azon belül is az AI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében.
Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt elbukhat a jogszerűségen. Ha pedig nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Rengeteg projekt és fejlesztés már a kezdetekkor kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően a by-design megközelítést alkalmazva, azaz a jogi-szabályozási megfelelőség vizsgálatát nem építették be már a stratégiai tervezés szintjén.

Aki ma Magyarországon a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét meg kell teremtenie.

"Fontos megérteni, hogy ma már ez a három együtt mozog, egymásra van utalva, egymás nélkül már nem értelmezhetőek. Egyszerűen kötelező, hogy ezek a területek beszélni tudjanak egymással, ezért is tartottuk fontosnak, hogy kezdeményezői legyünk egy olyan konferenciának, ami mankót jelent a cégek jogszerű és ugyanakkor hatékony működéséhez a digitális világban" – mondta el a Portfolio-nak Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary ügyvezetője.

Szinte minden változik és átalakul a vállalatok külső gazdasági és jogi környezetében, illetve a belső működési folyamataiban. A vállalati versenyképesség mint cél azonban állandónak tekinthető, ez a digitális piacokon sem változott. Ehhez elengedhetetlen a digitális gazdaságot érintő dinamikusan változó jogalkotásban történő eligazodás, továbbá ehhez szorosan kapcsolódva az újonnan megjelenő, a digitális szabályozási területeken átívelő szabályozási tematikák szabályozási összefüggéseinek, a szabályozási ökoszisztémáknak a feltérképezése.

Kiemelt témák:

  • Hogyan igazodjunk el hatékonyan a digitális gazdaság jogi-szabályozási környezetében
  • Milyen megfelelési beavatkozások szükségesek a vállalati folyamatokban (megfelelési vizsgálat a tervezésben, helyzetfelmérés kutatás, megfelelési projektek, belső eljárások, dokumentumok átalakítása, szerződésrendszerek felülvizsgálata)
  • Hogyan alakulnak át a jogi piacok a technológiai és technológiaalapú szabályozás mentén?
  • Legaltech és jogászi szakmák a digitális világban - hogyan lehet biztonságosan, ugyanakkor hatékonyan alkalmazni a legaltech eszközöket és kezelni a folyamatokat (legal projektek)?
  • Közvetlen cselekvési kényszer: a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek
  • Kiberbiztonság a mindennapokban
  • A webes környezet kialakítását érintő új követelmények
  • Hogyan csatlakozzunk az adatgazdasághoz?
  • Martech & Digital Fairness, avagy innovatív technológiák a marketingben
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orbán viktor orbán-kormány