Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?
Gazdaság

Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?

Portfolio
Hatalmas időnyomás érzékelhető üzleti oldalról, hiszen ma kell megtervezni a jövő projektjeit és kialakítani a holnap környezetében való hatékony működés kereteit. Ebben az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy egy folyamatosan változó digitális szabályozási környezetben kell működniük a vállalkozásoknak és folyamatosan tájékozottnak is kell maradniuk. Idén a témában először szervez közös szakmai párbeszédet a Portfolio és a Wolters Kluwer: 2024. május 8-án a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e a digitális innováció által biztosított eszközök és azon belül is az AI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében.
Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt elbukhat a jogszerűségen. Ha pedig nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Rengeteg projekt és fejlesztés már a kezdetekkor kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően a by-design megközelítést alkalmazva, azaz a jogi-szabályozási megfelelőség vizsgálatát nem építették be már a stratégiai tervezés szintjén.

Aki ma Magyarországon a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét meg kell teremtenie.

"Fontos megérteni, hogy ma már ez a három együtt mozog, egymásra van utalva, egymás nélkül már nem értelmezhetőek. Egyszerűen kötelező, hogy ezek a területek beszélni tudjanak egymással, ezért is tartottuk fontosnak, hogy kezdeményezői legyünk egy olyan konferenciának, ami mankót jelent a cégek jogszerű és ugyanakkor hatékony működéséhez a digitális világban" – mondta el a Portfolio-nak Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary ügyvezetője.

Szinte minden változik és átalakul a vállalatok külső gazdasági és jogi környezetében, illetve a belső működési folyamataiban. A vállalati versenyképesség mint cél azonban állandónak tekinthető, ez a digitális piacokon sem változott. Ehhez elengedhetetlen a digitális gazdaságot érintő dinamikusan változó jogalkotásban történő eligazodás, továbbá ehhez szorosan kapcsolódva az újonnan megjelenő, a digitális szabályozási területeken átívelő szabályozási tematikák szabályozási összefüggéseinek, a szabályozási ökoszisztémáknak a feltérképezése.

Kiemelt témák:

  • Hogyan igazodjunk el hatékonyan a digitális gazdaság jogi-szabályozási környezetében
  • Milyen megfelelési beavatkozások szükségesek a vállalati folyamatokban (megfelelési vizsgálat a tervezésben, helyzetfelmérés kutatás, megfelelési projektek, belső eljárások, dokumentumok átalakítása, szerződésrendszerek felülvizsgálata)
  • Hogyan alakulnak át a jogi piacok a technológiai és technológiaalapú szabályozás mentén?
  • Legaltech és jogászi szakmák a digitális világban - hogyan lehet biztonságosan, ugyanakkor hatékonyan alkalmazni a legaltech eszközöket és kezelni a folyamatokat (legal projektek)?
  • Közvetlen cselekvési kényszer: a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek
  • Kiberbiztonság a mindennapokban
  • A webes környezet kialakítását érintő új követelmények
  • Hogyan csatlakozzunk az adatgazdasághoz?
  • Martech & Digital Fairness, avagy innovatív technológiák a marketingben
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
jerome powell fed fed