Hatalmas páncélosrohamot hajtott végre az orosz hadsereg, pillanatok alatt összeomlott az ukrán védelem
Globál

Hatalmas páncélosrohamot hajtott végre az orosz hadsereg, pillanatok alatt összeomlott az ukrán védelem

Portfolio
Az orosz haderő tegnap gyakorlatilag lerohanta Krasznohorivka külterületeit: homlokegyenest megtámadták a kisvárost és egyetlen rohammal át is törték az ukrán védvonalakat. Az, hogy a sokszor felsült "fejjel a falnak" taktika működött, azt mutatja, hogy az ukrán haderő lőszerhiánya már egészen kritikus szintet ért el.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Tegnap összehangolt támadást hajtott végre az orosz 5-ös számú gépesített dandár a Donyeck megyében található Krasznohorivka település ellen. Drónfelvételek alapján az offenzíva kifejezetten sikeres volt: az orosz harckocsik áthatoltak a település körül telepített aknamezőn és betörtek a külterületekre. Az ukrán erők tűz alá vették az orosz harcjárműveket, de érdemi veszteséget láthatólag nem okoztak az orosz rohamcsapatoknak.

Az ostromról készült felvételek rámutatnak: az ukrán haderőben már tényleg kritikus szinten van a lőszerhiány. Számtalan alkalommal láthattuk már, hogy az ilyen rohamok totális kudarcba fulladtak: az ukránok tüzérséggel, páncéltörő rakétákkal szórták meg a közeledő orosz harcjárműveket.

Mindez nem azért történt, mert nem védték a várost: voltak ukrán katonák Krasznohorivkában, látható is, hogy egy-két lövést leadnak a közeledő orosz alakulatra. Miután az oroszok elérték a külvárost, vissza kellett vonulniuk a település északnyugati részében található ipartelepre.

Krasznohorivka még csak nem is olyan kicsi település: 14 ezer lélekszámú volt a háború előtt. Ha az oroszok elfoglalják, Avgyijivka óta nem látott győzelmet szereznek meg.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza