Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Ingatlan

Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései

Portfolio
Az EBI Építésaktivitási Jelentésből kiderül, hogy az elmúlt negyedévekben meglehetősen kevés út- és vasútépítési projekt lépett kivitelezési fázisba, az idei második három hónapban azonban érezhetően élénkült a szektor. Több mint 200 milliárd forint értékben kezdődtek meg építési munkák, mely 2017 harmadik és 2018 első és második negyedéve után az utóbbi évek negyedik legmagasabb összegét jelentette. A második negyedév magas Aktivitás-Kezdése azonban nem tudta ellensúlyozni az első negyedév gyengébb számait, így összességében az első félév nem bizonyult olyan kiemelkedőnek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
Jelentős különbség mutatkozott az út- és a vasútépítések között az Aktivitás-Kezdés esetében; a bővülés elsősorban a frissen elindított útépítések körében volt megfigyelhető, míg az elkezdett vasútépítési kivitelezési számok továbbra is nagyon szerényen alakultak. Különösen igaz volt ez az év második negyedévében, amikor több mint 200 milliárd forintot tett ki az elindított építések összértéke az út jellegű beruházások esetében, míg vasútépítések csak kevesebb, mint 2 milliárd forint értékben kezdődtek meg.


Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Részletekért kattints ide!

Az út- és vasútépítések esetében a kivitelezések jelentős része a keleti régiókban indult, a terület részesedése az Aktivitás-Kezdésből 86 százalékot tett ki, míg a nyugati régióké mindössze 5 százalékos volt. A magas részesedés nem is meglepő, hiszen a keleti területet érinti például a korábban már említett M30-as és 48. számú út beruházás.

Ezek ma az ország legnagyobb út- és vasútfejlesztései
Az adott időszakban elkezdett és a befejezett út- és vasútépítések összértéke, vagyis az út- és vasútépítési aktivitás 2008 és 2019 Q2 között folyóáron (Forrás: EBI Építésaktivitási Jelentés 2019. 2. negyedév)
Út-, és vasútépítesekből meglehetősen kevés fejeződött be az idei év első félévben, összegük kevesebb, mint 47 milliárd forintot tett ki. A harmadik negyedévben azonban az Aktivitás-Befejezésben lényeges növekedésre lehet számítani több nagy projekt elkészülésének köszönhetően, mint a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti vonalszakasz villamosítása, a 21. főút Tar-Mátraverebély közötti szakaszának négynyomúsítása, az M4-es autópálya II. üteme Berettyóújfalu és Nagykereki között, az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakasza, illetve az R67 jelű, Mernyeszentmiklóst és Somogybabodot összekötő gyorsút.
forint200212
digitális bankolás tablet
mentoszolgalat teszteles201029
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
GettyImages-1206945181
scheer sándor
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
lánchíd