Így telt a 2021-es Property Investment Forum
Ingatlan

Így telt a 2021-es Property Investment Forum

Portfolio
Két év után ismét összegyűlt élőben az ingatlanszakma, a 2021-es Property Investment Forum egész napos programjai során rengeteg szakmai beszélgetést és előadást hallgathatott végig a közönség, a szünetekben és a nap zárásaként tartott állófogadáson pedig a networkingé volt a főszerep. Íme egy képes cikk arról, hogy hogyan telt a szeptember 15-e az ingatlanpiac szakértőivel a PIF-en.

Hibrid formában zajlott a 2021-es Property Investment Forum, több mint 600-an a helyszínen élőben, több mint 200-an pedig online, a képernyőn követték az idei legnagyobb ingatlanos Portfolio konferenciát.

pif2021

Összesen 20 előadással, illetve 15 kerekasztal-beszélgetéssel készült a Portfolio, valamint a szakmai előadók, hogy az ingatlanpiac különböző területeinek aktualitásait mutassák be a résztvevőknek. Az általános piaci várakozások több beszélgetésben is előkerültek, de külön-külön is beszéltek a meghívott előadók az irodapiacról, a retail szegmensről, az építőiparról, a logisztikai piacról, a hotelszegmensről, a zöld finanszírozásról, a lakáspiacról, a befektetési perspektívákról, a makrokörnyezetről, a régiós ingatlanpiacról, a fenntarthatósági megoldásokról és az új ingatlanpiaci projektekről.

pif2021

Nyitóelőadásában Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint az RICS magyarországi elnöke az elmúlt időszakban szerzett rengeteg tapasztalatról, valamint az ingatlanpiac stabilitásáról beszélt.

pif2021

A makrogazdasági kitekintő során Nagy Márton, Miniszterelnöki gazdaságpolitikai főtanácsadó, illetve beszélgetőtársai a hazai gazdaságot leginkább befolyásoló tényezőkről, az inflációról, a szuperciklusról, a zöld pénzekről, valamint az örökké tartó kockázatokról osztották meg a gondolataikat.

pif2021

Az építőipar helyzete az egyik legaktuálisabb téma most a gazdaságban, így a konferencián is kiemelt figyelmet kapott. Scheer Sándor FRICS, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója, valamint a beszélgetőtársai erről a háborús időszakról mondták el a véleményüket a közönségnek.

pif2021

A szakmai program mellett a kávészünetekben több helyszínen volt lehetősége a szakmának megismerkedni egymással.

pif2021

A benti közös terek mellett ugyanis a teraszok is nyitva áltak a résztvevők előtt, hogy szűkebb körben is megvitassák az elmúlt egy-két év tapasztalatait egymással.

pif2021

Nemcsak a szünetek networking lehetősége zajlott egyszerre több helyszínen a rendezvényen belül, a szakmai program is különböző termkben futott egymással párhuzamosan. Az úgynevezett "Zöld terem" délelőtti programjából a hazai ingatlanpiac mellett a régiós kitekintés sem maradhatott ki. A nemzetközi panelbeszélgetés során többek között a hazai bérlakáspiac, vagyis annak hiánya is előkerült. A későbbiekben pedig ugyanitt mutatták be a szakértők a fenntarthatósági projektjeiket és ugyanitt szavazhatott a közönség az "Év Koncepciója díj" jelöltjeire, miután a fejlesztők bemutatták az új ingatlanprojektjeiket.

pif2021

A szakmai program zárásaként a közönség együtt hallhatta beszélgetni Futó Gábort, a Futureal-csoport társalapítóját és tulajdonosát, valamint Jellinek Dánielt, az Indotek vezérigazgatóját, és Noah Steinberget FRICS, a Wing elnök-vezérigazgatóját. A jövőbeli lehetőségekről a szakértőket Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője, a konferencia szakmai felelőse kérdezte.

pif2021

A szakmai program után még nem fejeződött be a konferencia, a kapcsolatépítésre ugyanis kiváló alkalmat biztosított a délutáni állófogadás.

pif2021

Többek között a délutáni órákban nyílt meg a gin bár a fenti teraszon.

pif2021

A földszinti helyszíneken champagne bár, borválogatás, valamint a teraszon whisky várta a résztvevőket.

pif2021

Oldott hangulatban talán könnyebb is megvitatni a legizgalmasabb szakmai kérdéseket, vagy akár megkötni az új partneri-üzleti kapcsolatokat.

pif2021

Így zajlott a 2021-es PIF. Egy év múlva, 2022-ben ismét találkozunk!

Képek forrása: Mudra László, Berecz Valter, Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
diák, egyetemista, tanuló, szoba