Ötödik éve szárnyal az ingatlanpiac - Meddig tarthat a lendület?

Ötödik éve tart már az ingatlanpiaci fellendülés, ami a piac minden szektorában jelentős változásokat hozott. A lakáspiacon bekövetkezett áremelkedés ennek legszembetűnőbb példája, de a főváros különböző pontjain épülő irodaházak körüli toronydaruk sokasága is erről árulkodik. A szárnyalásnak viszont nemcsak mennyiségi elemei vannak, hanem a technológiai fejlődés következtében a felhasznált megoldások is folyamatosan változnak. Míg ez a lakáspiacon az okosotthonokat, az irodák esetében a különböző minősítéseket és "well" élményt takarja, addig a kiskereskedelmi ingatlanok piacán az e-kereskedelem térnyerése az egyik legfőbb hívószó. Az utóbbi időben azonban egyre többen teszik fel a kérdést, hogy meddig tarthat még a lendület.

Döntsd el te, melyik legyen Magyarország legjobb épülete!

A Portfolio november 21-i ingatlanos konferenciáján, a Property Investment Forumon immár nyolcadik alkalommal osztjuk ki az elmúlt egy év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó díjat. 2016 novembere óta számos irodaházzal, logisztikai központtal és hotellel bővült a hazai spekulatív kereskedelmi ingatlanállomány - ezek közül választhatják ki most a Portfolio olvasói azt a 4 jelöltet, akik 21-én ringbe szállnak a Portfolio Property Awards "Év projektje" díjáért.

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye

2015. november 24-én immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát.

Mi lesz a bedőlt ingatlanokkal?

A MARK Zrt. hamarosan megkezdheti működését, ami jelentős változásokat hoz majd a distressed ingatlanok piacára. 2008 óta mindössze 16 nagyobb volumentű problémás eszközöket érintő tranzakció történt, míg az új szereplő megjelenésével jelentősen növekedhet az adásvételek volumene - derült ki a Portfolio Property Investment Forumon elhangzott előadásokból és beszélgetésekből.

Messze még a lakásárak növekedésének vége

A Portofolio Property Investment Forum lakáspiac paneljének résztvevői a lakáspiac eddigi változásairól, illetve a kilátásairól beszélgettek. Többek között megvitatták, hogy valóban történt-e robbanás a hazai lakáspiacon, és hogy mikor indulhatnak be az új fejlesztések.

Budapestnek többet kell szerepelnie!

A hazai fejlesztők alapvetően hisznek a magyar piacban és annak javulásában, de még egyelőre több nehézséggel is küzdenek. Sokaknak gondot jelent még a finanszírozás, bár a jobb projektekért akár a bankok is versenyeznek már egymással. A szakemberek egyetértettek abban, hogy Budapestnek jobb nemzetközi jelenlétre lenne szüksége, a városnak képviseltetnie kellene magát a nemzetközi rendezvényeken és fórumokon. Tudósításunk a Portfolio Property Investment Forum II. szekciójáról.

11 képben az idei év

Bejelentések, miniszteri előadások, ex-miniszterek vitája, vezérigazgatói kerekasztalok, iparági panelbeszélgetések, parázs szakmai viták: mi így láttuk a 2014-es évet a Portfolio konferenciáin. Szigorúan szubjektív képgalériánk 2014-ről.

Tizedszerre gyűlik össze az ingatlanos világ Budapesten

Idén november 25-én 10. alkalommal rendezi meg a Portfolio a hazai ingatlanpiac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Property Investment Forum konferenciát. A kerek évforduló alkalmából pedig különleges visszatekintéssel készültünk a hazai ingatlanpiac és a konferencia elmúlt éveiről. Tíz konferencia, kilenc év, piaci sikerek, drámák, fellendülések. Képek, chartok, infografika.

Sínre kerül végre az ingatlanszektor?

Az ingatlanszektor még mindig komoly kihívások előtt áll, de a szállodaszegmensben már érzékelhető a fundamentumok javulása. Az elmúlt egy évben határozottan pozitív változásoknak lehetünk tanúi - véli Fréderic Le Fichoux MRICS (a Cushman and Wakefield közép-európai szállodaszekciójának vezetője), akivel a Portfolio.hu Property Investment Forum 2013 konferencián beszélgettünk.

Sok pénz és sok bérlő kell az új projektekhez

A kilencedik alkalommal megrendezett Portfolio.hu Property Forumon a szakmai közönségnek idén is volt alkalma véleményt nyilvánítani egy sor olyan kérdésben, melyek az ingatlanos döntéshozókat leginkább foglalkoztatják. Összesítettük a konferencián történt szavazógépes felmérések eredményeit. Felmérésünk természetesen nem tekinthető reprezentatívnak, azonban a 400 fős konferencia idén is felvonultatta a hazai ingatlanos szakma krémjét, így az eredmények mindenképpen figyelemre méltóak.

Enyhén optimisták a fejlesztők

Inkább optimista a piac fellendülését illetően az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal elnöke. Bár az idei évben a fejlesztési piac beruházási volument nézve leginkább stagnált, 2-3 éven belül elindulhat a növekedés is. Takács Ernővel az Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából beszélgettünk.

Szállodatrófeákra vadásznak a befektetők

Érdekes a hotelpiac a befektetők számára? Várható, hogy a közel-keleti befektetők újabb budapesti szállodákat vásárolnak? Melyik a top három szállodapiac Közép-Európában? Többek között ezekről beszélgettünk a Cushman and Wakefield közép-európai szállodaszekciójának vezetőjével, Frederic Le Fichoux-val.

Frederic Le Fichoux meghívott előadója lesz a november 28-án megrendezésre kerülő Portfolio.hu Property Investment Forumnak .

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.