Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande tűzjelzővel kapcsolatos állítására
Ingatlan

Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande tűzjelzővel kapcsolatos állítására

Portfolio
Reagált a KÉSZ Építő Zrt. a Duna Terasz Grande (DTG) tűzjelzővel kapcsolatos korábbi állítására. A cég kiemelte, hogy a KÉSZ Építő Zrt. nem tartotta hónapokon keresztül kikapcsolva a rendszert. A Duna Terasz Grande lakópark birtokbaadásának napján, azaz 2024.03.27.-én, valamint azt megelőzően is a tűzjelző berendezés működött, mindössze a berendezés szirénája volt lekapcsolt állapotban Tóth Csaba, a DTG ügyvezetőjének személyes kérésére.

A cég közölte, hogy a tűzjelző berendezés a birtokbaadás napján üzemszerűen működött, melyet a Duna Terasz Grande Kft. és a KÉSZ Építő Zrt. képviselői közösen ellenőriztek, azonban a KÉSZ Építő Zrt. a tűzjelző rendszert telepítő szakkivitelezőivel vállalta, hogy megvizsgálja a tűzjelző berendezést, és amennyiben az valóban nem üzemel, ismételten bekapcsolja azt, illetve a tűzjelző rendszer felülvizsgálatát is hajlandó elvégezni. Ezzel a lehetőséggel a Duna Terasz Grande viszont nem élt.

A KÉSZ kiemelte, hogy a DTG ehelyett harmadik félnek engedélyezte a rendszerhez való hozzáférést, amelynek következtében a KÉSZ Építő Zrt. által vállalt jogszabályi kötelezettségek érvényüket vesztik a garanciával kapcsolatban, mely a lakások rendeltetésszerű használata során, egy esetleges meghibásodás alkalmával az ingyenes garanciális javítási munkálatok helyett további plusz költséget jelenthet majd a vevőknek. Ez így igaz minden egyéb rendszer és eszköz esetén is, melyre a KÉSZ Építő Zrt. vállalt garanciát.

A KÉSZ Építő Zrt. szerint félrevezető tehát az az állítás, amely szerint a cég jótállási kötelezettsége ezekért a munkákért abban az esetben is fennáll, ha nem állítaná ki, illetve nem adja át a jótállási jegyeket.

A KÉSZ Építő Zrt. jelezte, hogy a társasházak műszakilag elkészültek, a lakópark 2023 novembere óta használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a lakások alkalmasak a beköltözésre, ugyanakkor ahhoz, hogy életvitelszerűen lakóingatlanként használhatók legyenek, elengedhetetlen a műszaki átadás-átvételi eljárás lefolytatása, amely során megtörténik az üzemeltető személyzet oktatása, a beépített alapanyag műbizonylatai, kezelési-, és karbantartási utasításai, használati jelszavak átadása, valamint a felek közötti elszámolás. A cég szerint ez továbbra sem történt meg, így a KÉSZ Építő Zrt. arra vár, hogy az elszámolási javaslatára érdemben is reagáljon a Duna Terasz Grande Kft. és lezáruljon az ügy.

Címlapkép forrása: KÉSZ Építő Zrt.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Irodák Budapesten