Prémium

Európai szinten is különleges lakások épülnek Újbudán (x)

PR cikk
A komplex fejlesztési stratégia mentén megvalósuló új, Duna-parti projektben, a Metrodom River lakóparkban már most sokan látnak fantáziát.
270_Metrodom_Cam_03_napos

Már javában zajlik a Metrodom River lakópark első és második ütemének kivitelezése Budapest új, zöld városközpontjában, a XI. kerületi Budafoki úton.

„Kollégáimmal olyan otthonokat és élettereket terveztünk, amelyek jól reflektálnak egyéni helyzetekre és igényekre” – közölte a Portfolio-val Kricsfalussy Tamás, a fejlesztést megvalósító Metrodom értékesítési igazgatója.

A nemzetközi minták alapján olyan szolgáltatások válnak helyben elérhetővé, melyek újradefiniálják a lakóhelyhez fűződő viszonyt. Ilyen lesz a lakóparkban kialakítandó bölcsőde, óvoda, babajátszószoba és vizes játszótér, továbbá ide tartoznak majd az olyan rekreációs és szórakozási célt szolgáltató egységek is, mint a kül- és beltéri fitneszterem, valamint a grill- vagy tai chi terasz. Ezeken kívül kialakításra kerül pékség és kávézó is.

„Nemcsak Budapesten, hanem európai szinten is különleges, hogy a Metrodom River lakópark keretén belül egy ennyire komplex fejlesztési koncepciót tudunk megvalósítani, egyszerre nagyvárosi környezetben, s mégis közel a természethez” – mondta Kricsfalussy.

A lakóparkból közvetlenül elérhető a Duna-parton kialakított sétány, és a projekt különlegessége, hogy a lakások kétharmada kilátást biztosít a Duna távolba vesző, széles vízfelszínére vagy éppen a budai hegyekre. A háromhektáros, parkosított belső területen ráadásul nem jár majd autó, mivel a forgalmat a felszín alá terelik. Mindemellett a lakóparkból, amely saját portaszolgálattal is rendelkezik majd, tömegközlekedéssel 25 percen belül elérhető az Astoria. A Duna túlpartján elhelyezkedő Nemzeti Színház, valamint a Ludwig Múzeumnak és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremnek is otthont adó Müpa autóval mindössze 10 perc, a Kopaszi-gát pedig sétatávolságban található.

270_Metrodom_Cam_07_final

A beruházás során külön figyelmet fordítanak az okosmegoldásokra, valamint, hogy a fűtés-hűtési rendszer minél kevésbé terhelje a környezetet.

„A környék fenntartható módon fejlődik, így az itt lakók igényeit egyre több bolt, áruház és szolgáltatóegység szolgálja ki, a terület élhetősége viszont nem sérül ebben a folyamatban” – hangsúlyozta Kricsfalussy Tamás, aki szerint a fejlődő városrész és a megannyi közeli munkahely befektetési célból is érdekessé teszi a Metrodom Rivert. A befektetési célú vásárlást a magas bérbeadhatósági potenciál mellett az ingatlanárak elmúlt években tapasztalt, inflációt meghaladó emelkedése is fűtheti.

A Metrodom River lakópark első üteméből már csupán 50 lakás érhető el – amelyeket várhatóan 2024 márciusában adnak át, a „B” ütem értékesítése pedig jövő nyáron fog elindulni. A projekt minden szempontból megfelel a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) követelményeinek, így a lakásokra kamattámogatott hitel és vissza nem térítendő támogatás is elérhető.

(x)

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13