Újra módosult a lakossági napelemes pályázat – Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is kérdezhet
Uniós források

Újra módosult a lakossági napelemes pályázat – Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is kérdezhet

Portfolio
Mivel változott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban teljesítendő különböző indikátorok definíciója, így az ehhez a programhoz tartozó lakossági 0%-os energiahatékonysági és megújuló energiás pályázat indikátorai is változtak, velük együtt pedig az ezek teljesítését igazoló dokumentumok benyújtási határideje is – derült ki a hivatalos oldalon minap közzétett közleményből. A változások részleteiről és a gyakorlati teendőkről is szó lesz a Portfolio e hét szerdán, október 30-án Miskolcon, majd november 5-én Debrecenben, azt követően pedig november 12-én Székesfehérváron folytatódó szakmai rendezvényein.

Október közepén már változott a szóban forgó 0%-os lakossági energiahatékonysági és megújuló energiás hitel, több helyen lazítottak a szabályrendszeren.

A napelem, szigetelés és ablakcsere célokra kiválóan alkalmas konstrukció az MFB Pontokon keresztül érhető el és a napokban indulunk vidéki rendezvénysorozatra az MFB égisze alatt elérhető uniós hátterű és egyéb finanszírozási megoldásokról. Így az október közepi és a mostani újabb változásokról is van lehetősége kérdezni azoknak, akik ellátogatnak valamelyik rendezvényünkre.

A legfrissebb változások úgy jöttek, hogy egy minapi közlemény arra hívta fel a figyelmet, hogy módosult a GINOP ERFA felhívások programspecifikus indikátorainak definícióit tartalmazó dokumentum és ezzel összefüggésben jelent meg egy másik közlemény is. Utóbbi szerint módosultak a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) kiíráshoz tartozó alábbi indikátorok adatlapjai is:

  • 4.2 Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés,
  • 4.3 A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség,
  • 8.6 A lakóépületek éves elsődleges energia-fogyasztásának csökkenése,
  • CO30 A megújuló energia-termelés további kapacitása,
  • CO31 A jobb energiafogyasztási osztályba sorolt háztartások száma,
  • CO34 Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése

A rövid közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az indikátor adatlapokon a GINOP-8.4.1/A-17 Eljárási Renddel összhangban változott az igazoló dokumentumok benyújtására rendelkezésre álló határidő is, továbbá a 4.3, CO30, CO31, illetve a CO34 adatlapokon pontosításra került az indikátorok definíciója és számítási módja.

Az adatlapok tartalmazzák az adatszolgáltatásra vonatkozó információkat, amelyek a végső kedvezményezettek jelentéstételi kötelezettségének teljesítését segítik. A módosított indikátor adatlapok letölthetőek az érintett felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok közül.

Címlapkép forrása: Kilian O'Sullivan/View Pictures/Universal Images Group via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa