napelem szigeteles ablakcsere lakossag palyazat unios hitel1500
Uniós források

Újra módosult a lakossági napelemes pályázat – Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is kérdezhet

Portfolio
Mivel változott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban teljesítendő különböző indikátorok definíciója, így az ehhez a programhoz tartozó lakossági 0%-os energiahatékonysági és megújuló energiás pályázat indikátorai is változtak, velük együtt pedig az ezek teljesítését igazoló dokumentumok benyújtási határideje is – derült ki a hivatalos oldalon minap közzétett közleményből. A változások részleteiről és a gyakorlati teendőkről is szó lesz a Portfolio e hét szerdán, október 30-án Miskolcon, majd november 5-én Debrecenben, azt követően pedig november 12-én Székesfehérváron folytatódó szakmai rendezvényein.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Október közepén már változott a szóban forgó 0%-os lakossági energiahatékonysági és megújuló energiás hitel, több helyen lazítottak a szabályrendszeren.

A napelem, szigetelés és ablakcsere célokra kiválóan alkalmas konstrukció az MFB Pontokon keresztül érhető el és a napokban indulunk vidéki rendezvénysorozatra az MFB égisze alatt elérhető uniós hátterű és egyéb finanszírozási megoldásokról. Így az október közepi és a mostani újabb változásokról is van lehetősége kérdezni azoknak, akik ellátogatnak valamelyik rendezvényünkre.

A legfrissebb változások úgy jöttek, hogy egy minapi közlemény arra hívta fel a figyelmet, hogy módosult a GINOP ERFA felhívások programspecifikus indikátorainak definícióit tartalmazó dokumentum és ezzel összefüggésben jelent meg egy másik közlemény is. Utóbbi szerint módosultak a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) kiíráshoz tartozó alábbi indikátorok adatlapjai is:

  • 4.2 Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés,
  • 4.3 A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség,
  • 8.6 A lakóépületek éves elsődleges energia-fogyasztásának csökkenése,
  • CO30 A megújuló energia-termelés további kapacitása,
  • CO31 A jobb energiafogyasztási osztályba sorolt háztartások száma,
  • CO34 Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése

A rövid közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az indikátor adatlapokon a GINOP-8.4.1/A-17 Eljárási Renddel összhangban változott az igazoló dokumentumok benyújtására rendelkezésre álló határidő is, továbbá a 4.3, CO30, CO31, illetve a CO34 adatlapokon pontosításra került az indikátorok definíciója és számítási módja.

Az adatlapok tartalmazzák az adatszolgáltatásra vonatkozó információkat, amelyek a végső kedvezményezettek jelentéstételi kötelezettségének teljesítését segítik. A módosított indikátor adatlapok letölthetőek az érintett felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok közül.

Címlapkép forrása: Kilian O'Sullivan/View Pictures/Universal Images Group via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
piac
valyinagyistvan
karacsony_csokolade_mikulas_edesseg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

dolgozó worker gyár gyári munkás ipar