Csak egyszer vehető igénybe: nem mindegy, mire költi a lakásfelújítási támogatást
Üzlet

Csak egyszer vehető igénybe: nem mindegy, mire költi a lakásfelújítási támogatást

Portfolio
Megrohanták a kormányhivatalokat a januártól életbe lépő otthonteremtési és felújítási támogatások miatt az érdeklődők, azonban a tervezést nem érdemes elkapkodni: ma már sok megoldás közül lehet választani, ha egy otthon energiahatékonysági fejlesztésének lehetőségeit vizsgáljuk. Az otthonfelújítási támogatást klíma és hőszivattyú beszerzésére és telepítésére is fel lehet használni, azt azonban kevesen tudják, hogy míg a klímák hűtés mellett fűtésre is kiválóan alkalmasak, a levegő-víz hőszivattyúkkal a hűtés-fűtésen túl használati meleg vizet is elő lehet állítani.

Január elsején indult az állami otthonfelújítási program, amely a legalább egy gyermeket nevelőknek kínál kedvezményeket lakásfelújításra: aki 25 év alatti gyermeket nevel a háztartásában, és felújítja a lakását, az a számlák összegének 50%-ára, de legfeljebb 3 millió forintnyi állami támogatásra jogosult. Házaspárok mellett élettársak, elváltak és egyedülállók is igényelhetik. Az igénylést a számlák összegyűjtése után egyszer, 2022. december 31-ig lehet a kormányhivatalnál benyújtani.  Azok számára, akiknek még nem áll rendelkezésükre a beruházás teljes összege, 2021. február 1-jétől a bankoknál akár 6 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamattámogatott, 3%-os kamatozású otthonfelújítási hitel is igénybe vehető lesz a munkálatok előfinanszírozására.

Szinte minden otthonfelújítással kapcsolatos munkavégzésre igényelhető a támogatás, ahol szakember bevonásával történik a felújítás, azaz az anyagköltséghez munkadíj is párosul.  „Akár hőszivattyús rendszer telepítésére, akár klímás hűtés-fűtés rendszerre is igénybe vehető az állami támogatás. Ezáltal energiahatékony, környezetbarát és hosszútávon pénztárca kímélőbb megoldáshoz jut a vásárló, mint a korábbi, például gázkazános rendszerekkel” – mondta a Portfolio-nak Nagy Attila, a Daikin Hungary Kft. márkaboltvezetője, aki az alábbi videóban arról is beszél, hogy a felújítós projektek mellett különösen indokolt lehet ezeknek a hőszivattyús megoldásoknak az alkalmazása új ingatlanok esetében, ha 2021 közepétől kötelezővé teszik, hogy az épületek energiafelhasználásának negyedét megújuló forrásból kell fedezni.

A cikk megjelenését a Daikin Hungary Kft. támogatta.

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
waberers