Több mint hét évtized után nem Adidas mezben fog játszani a német fociválogatott
Üzlet

Több mint hét évtized után nem Adidas mezben fog játszani a német fociválogatott

Portfolio
Évtizedek óta a német fociválogatott mezét az Adidas szállítja. De már nem sokáig: a német futballszövetség és a Nike megegyezett, 2027-től az amerikai cég mezeiben játszik a német válogatott. A dealben sokan egy újabb német vereséget, a német gazdaság és a német vállalatok újabb kudarcát látják, a történet már politikai hullámokat is vetett.

A világ legnagyobb sportszövetsége, a német futballszövetség, a DFB hét évtizednyi együttműködés után nem az Adidas-t, hanem a Nike-t választotta mezszponzorként.

A DFB azonban anyagi gondokkal küzd, és nem is titkolta, hogy üzleti szempontból hozta meg a döntést, mert a Nike jobb ajánlatot adott.

Az amerikai sportszergyértó 2027-től 2034-ig lesz a hivatalos partnere a német futballszövetségnek,

A Nike lapértesülések szerint évente több mint 100 millió eurót fizethet a DFB-nek, a dupláját, mint amit eddig az Adidas fizetett.

A Nike a magas összegen felül azzal is meggyőzte a DFB-t, hogy egy komplex víziót állított össze arról, hogy hogyan támogatják és fejlesztik Németországban az amatőr és tömegsportot, és a németországi női labdarúgást.

Az Adidast meglepte a döntés, tegnap egy rövid közleményt tettek közzé, amiben az állt, hogy

A DFB ma tájékoztatott minket arról, hogy a szövetségnek 2027-től új beszállítója lesz.

A 2024-es Európa-bajnokságon a német férfi válogatott még az Adidas mezében fog játszani, a 2026-os világbajnokság az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban lesz a búcsú a német sportszergyártó számára a német válogatottnál.

A sportszövetség szerint ez a hatalmas összeg nemcsak a német férfi fociválogatottnak, de általában a teljes német futballnak nagy lökést adhat, de sokan inkább egy újabb német vereséget, a német gazdaság és a német vállalatok újabb kudarcát látják a történetben.

Az ügy már politikai hullámokat is vetett, Robert Habeck alkancellár a következőket mondta:

Alig tudom elképzelni a német mezt a három csík nélkül. Az Adidas és a fekete, a piros és az arany számomra mindig is összetartozott. A német identitás egy darabja. Kicsit több lokálpatriotizmust vártam volna el.

A német sportlap, a Kicker megszavaztatta az olvasóit,

a szavazásban résztvevők 89 százaléka hibának nevezte az adidas leváltását.

A piacnyitás előtti kereskedésben a Lang&Schwarz brókercég adatai alapján 3 százalék mínuszban áll az Adidas árfolyama, részben a szponzori szerződés elvesztése, részben pedig amiatt, hogy a nagy rivális, a Nike a bevételei csökkenésére figyelmeztetett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Alex Grimm/Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok