AI-megoldással digitalizálta a gépjárműszemlét az Allianz

Portfolio
Mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemlét vezetett be az Allianz a casco-szerződések megkötésénél - közölte a biztosító. Az üzleti mesterséges intelligencia megoldásokkal, a legkülönbözőbb AI use case-ekkel egy teljes napon át foglalkozunk április 23-ai AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek itt! 
AI in Business 2024
AI use case-ek, mesterséges intelligencia megoldások egy teljes napon át! Regisztráció és részletek itt!

A biztosító a casco-kötési folyamatába illesztette be a mesterségesintelligencia-alapú digitális szemlét, amely a használt személygépjárművek és kishaszongépjárművek (azaz a maximum 3500 kg össztömegű tehergépjárművek) esetében él. 

A gépjárműszemle során már nem szükséges a hagyományos, személyes szemrevételezés. A digitális folyamat során az ügyfelek a casco-fedezetek megkötéséhez egy webes applikáció segítségével önállóan el tudják készíteni a szemléhez szükséges gépjárműfotókat. Ez a biztosító szerint jelentősen meggyorsíthatja a teljes szerződési folyamatot. A Control Expert névre hallgató rendszer már a fotók készítése és feltöltése során ellenőrzi a gépjárművet, és kiértékeli a látottakat.

A mesterséges intelligencia bevezetése jelentősen egyszerűsíti és gyorsabbá teszi a casco-szerződés megkötésének folyamatát, hiszen a teljes digitális szemle automatizált folyamat lett, és csak speciális esetekben igényel személyes szakértői beavatkozást. Az AI-alapú rendszer 2024 márciusi bevezetése óta már több ezer új casco-szerződés megkötését segítette.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF