Céláremelés érkezett a Waberer'sre
Üzlet

Céláremelés érkezett a Waberer'sre

Portfolio
Nagyot emelt a Waberer's célárán az Equilor, miután értékelte a cég körül történt legfrissebb fejleményeket.

A Waberer’s 2023-as éves eredményei és a stratégiai irányvonalnak megfelelő terjeszkedés előrehaladása miatt az Equilor frissítette értékelési modelljét. A társaság 2023-as eredményeit követően a cég várakozásai a következő évekre, valamint a 2027-es EBIT várakozás az elemzőház szerint elérhetőek lehetnek.

Az Equilor továbbra is megtartotta azt a megközelítést, hogy a logisztikai szegmenst (ITS és RCL) DCF-alapú értékeléssel, míg a biztosítói üzletágat árfolyamnyereség alapú (P/E) mutatószám alapján, a versenytársak (peer group) mediánján vette figyelembe.

  • Az ITS szegmensben 2024-ben teljes mértékben figyelembe vették a Petrolsped (PSP) megjelenését az árbevétel oldalon. Az akvizíció nélkül az Equilor szerint idén nem igazán tudna megvalósulni növekedés az árbevétel oldalon. Az ITS szegmensben 2024-et követően azonban dinamikus növekedést valószínűsít az elemzőház. A társaságnak a multimodalitás irányába tett erőfeszítései, a régió gazdasági növekedésének feltételezhetően az európainál magasabb szintje, valamint a Waberer’s key account ügyfelekre és a minőségibb szolgáltatásra törekvése segítheti a vállalatot a piacinál magasabb növekedési ütem elérésére az ITS szegmensben - írták. Segítheti továbbá a szegmenst, hogy a cég Szeged közelében tervez intermodális terminált építeni, amivel a BYD közelmúltban bejelentett beruházásához kapcsolódó logisztikai megrendelésekre csatlakozhat rá.
  • Az RCL szegmensben az idei évben csak a második negyedévtől vették figyelembe az MDI akvizíciójának a hatását árbevétel oldalon. Ezt követően, 2025-től az RCL szegmens árbevétele az ITS szegmensben láthatóénál várhatóan gyorsabban fog tudni növekedni. Ehhez jelentős mértékben hozzájárulhatnak a már kiépített, illetve kiépítés alatt álló raktárkapacitások, amivel (különösen a Debrecen környéki autóipari beruházások hatására) jelentős árbevételnövekedést realizálhat a vállalat - írja az Equilor. Az RCL szegmens árbevételének növekedését a következő években több raktárberuházásból származó hatás is segítheti.

A két szegmens együttes értéke (ITS + RCL) az elemzés lezárásának időpontjában fennálló devizaárfolyammal (393,4 forint/euró) számolva 2 967 forint részvényenként, korrigálva a készpénzállománnyal és a hitelek értékével.

  • A biztosítóra jutó, Equilor által várt nyereség 2024-re körülbelül 13,5 millió euró. Ennek jelenértékét használták a P/E hányados alapú értékeléshez, mivel az elemzőház szerint a tavalyi év nettó eredményében megjelenő egyszeri pozitív eredményhatás (amit leginkább az idén már nem várható kedvező hozamalakulás okozott) egyébként felfelé torzíthatná a biztosító értékeltségét.

A fenti módszerrel számolt vállalatérték a logisztikai szegmensnél alkalmazott EUR/HUF árfolyamot használva 2 753 forintra adódik részvényenként a biztosító esetében.

A logisztikai és a biztosítási szegmensek együttes értékét csökkentették a kisebbségi részesedések értékével. Emellett további 10 százalékos likviditási diszkontot alkalmaztak, figyelembe véve a társaság részvényforgalmának relatíve alacsony szintjét.

A modellfrissítés eredményeképpen a Waberer's 12 hónapos célárfolyamát az Equilor 5 022 forintra emelte részvényenként, a korábbi 4 211 forintról. Az ajánlás a társaság papírjaira továbbra is vétel.

Az új célár 25,2 százalékos felértékelődési potenciált feltételez a részvény számára.

A Waberer's árfolyama ma stagnál, míg idén 4,4 százalékot emelkedett.

wabs0416

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét