Csúcstechnológiás nitrogénüzemet adtak át Székesfehérváron
Üzlet

Csúcstechnológiás nitrogénüzemet adtak át Székesfehérváron

Portfolio
Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén.

A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. A hazai ipari gázpiac meghatározó szereplője a korszerű nitrogéntermelő egységet távvezérléssel üzemelteti a jövőben – közölte a cég.

A Samsung cégcsoport tagjának számító Harman Székesfehérváron az autóipar számára elektronikai és akusztikai termékeket gyárt: erősítőket, navigációs rendszereket, fejegységeket és egyéb elektronikai eszközöket.

Az elektronikai óriás székesfehérvári Holland fasori telephelyén a Messer új technológiával kialakított nitrogéngenerátort helyezett üzembe, melynek köszönhetően javul az energiahatékonyság, hatékonyabban irányított a nitrogén leválasztása a levegőből, energetikailag gazdaságosabb az üzemeltetés – ismertették.

2024 első negyedévétől már a gyár területén átadott nitrogénüzemből biztosított az elektronikai termékek gyártásához szükséges nagytisztaságú nitrogén előállítása, ami kiváltja a gáz korábbi közúti szállítását, hozzájárulva a dekarbonizációs célokhoz.

„A teljeskörűen automatizált, távvezérelt üzemben a leginnovatívabb technológiákat alkalmazzuk az energiahatékony és környezetbarát működés érdekében. Az egy köbméter gázellátásra fordított fajlagos villamosenergia-felhasználás egyharmadára csökken a korábbi közúton beszállított nitrogén ellátáshoz viszonyítva.” – hangsúlyozta Bohner Zsolt, a Messer Hungarogáz ügyvezető igazgatója.

Kiszámoló

Tanfolyamot milliókért?

Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most \"csak\" 350 ezer forint a szokásos 700 ezer forint helyett. Persze ez csak az első része, a teljes tanfolya

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde