Ez nem fog tetszeni Izraelnek: amerikai hadihajók sora érkezik a Gázai övezet partjaihoz
Globál

Ez nem fog tetszeni Izraelnek: amerikai hadihajók sora érkezik a Gázai övezet partjaihoz

Portfolio
Az Egyesül Államok haditengerészetének több hajója is megérkezik hamarosan a Gázai övezet partvidékére. A hadműveletet azért rendelte el Washington, hogy a súlyosbodó humanitárius válság enyhítésében segítsenek – számolt be a The Jerusalem Post.

Az amerikai hadsereg hajói még március 12-én indultak az Egyesült Államok keleti partvidékén található Fort Eustis bázisról, majd át kellett kelniük az Atlanti-óceánon. A céljukat még nem érték el, egyelőre a görög Kréta szigeténél járnak, de innen már napokon belül elérhetik a céljaikat. A hajóhadban az amerikai hadsereg öt vízi járműve érkezik meg hamarosan Gázához: a USAV James A. Loux (LSV-6), a USAV Montorrey (LCU-2030), a USAV Matamoros (LCU-2026), a USAV General Frank S. Besson Jr. (LSV-1) és a USAV Wilson Wharf (LCU-2011).

A hadihajók feladata az lesz, hogy egy dokkolót állítsanak fel a palesztin területek előtt, hogy azon a segélyszállítmányokat szállító járművek is ki tudjanak pakolni.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikorra fejeződhet be a hadművelet.

Izrael korábban több alkalommal is túlzónak nevezte a Gázai övezetről humanitárius helyzetével kapcsolatos híreket, de az elmúlt időszakban több folyosót is nyitott a segélyszállítmányok számára. Az Egyesült Államok az elmúlt hónapokban egyre hangosabban szólította fel szövetségesét, hogy tegyen eleget a palesztin lakosságú terület katasztrófájának elhárításához szükséges kéréseknek és engedje be a segélyszállítmányokat.

Jeruzsálem korábban azért vonakodott bármilyen szállítmányt beengedni a területre, mivel a háborút megelőzően a Hamász rendszeresen különböző csempészútvonalakon juttatta be a fegyvereket a Gázai övezetbe. Ennek egyik fontos útvonala volt a tenger felől érkező szállítmány. Az izraeli vezetők attól tartottak, hogy a szigorú korlátozások lazításával újabb utánpótláshoz jutnak az izraeli haderő ellen harcoló fegyveresek.

Címlapkép forrása: Ali Jadallah/Anadolu Agency/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine