Nem várt fordulatot hozhat a május az ingatlanpiacon
Ingatlan

Nem várt fordulatot hozhat a május az ingatlanpiacon

Portfolio
Évtizedes rekordok dőlnek meg a hazai ingatlanpiacon, miközben számos új trend és kihívás jelenik meg. Míg az irodapiacon folyamatosan emelkedik az üres területek aránya, addig az ingatlanbefektetési volumen évtizedes mélypontra csökkent. A lakáspiacra ugyanakkor kezd visszatérni az élet, akárcsak a szállodapiacra a turisták száma, amit a rengeteg hotelfejlesztés is bizonyít. A korábbi évek sikerágazata, az ipari-logisztikai szektor viszont szintén kezd megtorpanni, ami újabb kihívásokat tartogat a piac szereplői számára. Hogy mi ilyenkor a legjobb stratégia, arról Balatonfüreden, a május 29-30-i Portfolio Property X konferencián beszélnek majd a szakértők.

Új irányokra figyel az ingatlanpiac. Olyan trendek jeleit látjuk, amelyek képesek lesznek teljesen átformálni az iparágat, és amire minden szereplőnek oda kell figyelnie. Hogy melyek ezek a kiemelt irányok, és hogy érintik a piac szereplőit, azt Dr. Ódor Dániel MRICS, a Taylor Wessing Partnerének moderálásában az alábbi szakértők vitatják meg:

Az új trendek a még mindig nagy jelentőséggel bíró irodapiacot sem kerülik el, sőt az elmúlt éveket látva talán még erősebben jelennek ott meg. Budapesten ma közel 4,4 millió négyzetméternyi iroda van, amiből majdnem 3,6 millió négyzetmétert „A” és „B” kategóriás modern spekulatív irodaterület tesz ki. Eközben az üresedési ráta idén is tovább emelkedik, a bérirodáknál 16,9, míg a teljes irodapiacon 13,8 százalékon áll, ami 9 éves csúcsot jelent. Hogy mi hozhatja el a fordulatot az irodapiac számára, és mekkora a baj, arról a konferencián Borbély Gábor MRICS, a CBRE kutatási igazgatójának moderálásában az alábbi szakértők fognak beszélni:

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

Emellett nagy változások zajlanak a hazai építőiparban is, ahol nemcsak a globális piaci folyamatok, de a frissen bejelentett szabályozások is alaposan felforgatják az iparágat. Az építőipar legfontosabb kérdéseiről Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnerének moderálása mellett beszélgetnek a szereplők, akik között ott lesz:

A beruházások megvalósulásához elengedhetetlen a megfelelő finanszírozás, ami a magasabb kamatok korában kulcsfontosságú tényezővé vált. A várható irányokról és piaci folyamatokról Deák Tamás, az Erste Bank ingatlanfinanszírozási vezetője az alábbi szakértőket kérdezi:

  • Banai Ádám PhD, MRICS, jegybanki eszköztárért, pénzügyi stabilitásért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank
  • Jakab Zsolt MRICS, ingatlanalapokért felelős portfóliómenedzser, Gránit Alapkezelő
  • Ország Mihály, Specializált pénzügyi szolgáltatások és pénzügyi piacok igazgatóság vezetője, K&H Csoport

Végül arról, hogy mit, hol és miből fognak építeni a jövőben az ingatlanfejlesztők, Ditróy Gergely, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatója olyan szakembereket kérdez, mint:

  • Hüse István, ingatlanfejlesztési igazgató, jogász, Indotek Group
  • Kocsis Péter MRICS, vezérigazgató-helyettes, stratégia, kontrolling, kockázat, WING
  • Wolf László, igazgatósági tag, vezérigazgató-helyettes, OTP Bank, Kereskedelmi Banki Divízió

A hagyományokhoz híven az egész napos szakmai program végén a résztvevők oldott hangulatban vitathatják meg a legizgalmasabb kérdéseket, és sikeresen építhetik új üzleti kapcsolataikat. A minőségi balatoni hangulatot ezúttal is a finom falatok és a színes italkínálat teszik teljessé.

A konferencia azonban még ekkor sem ér véget, a következő napon a fenntarthatóságé lesz a főszerep, ahol többek között a szabályozások és a valóság kapcsolatairól is beszélnek majd a szakértők. Hogy hol tartunk ebben, arról Szemerédi Dóra Diána, a Gránit Pólus Management ESG vezetője az alábbi szakértőket kérdezi:

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
A nagy útépítések repítik egyre tovább a magyar építőipart