Brüsszeli jelentés: reform nélkül hanyatlás vár az EU-ra
Uniós források

Brüsszeli jelentés: reform nélkül hanyatlás vár az EU-ra

Portfolio
Enrico Letta volt olasz miniszterelnök, a Jacques Delors Intézet elnöke arra figyelmeztetett, hogy az Európai Uniót a gazdasági hanyatlás veszélye fenyegeti, ha nem integrálja pénzügyi, energetikai és távközlési piacait. A szakértő hamarosan közzéteszi az Európai Bizottságnak jelentését és javaslatcsomagját a belsőpiac megmentéséről és a támogatáspolitika átalakításáról.

Letta szerint az uniós egységes belső piac 1993-as létrehozása óta az EU gazdasági befolyása csökken az Egyesült Államokkal és Kínával szemben. Ezért szerinte a következő öt évben az integráció fokozására van szükség,

különösen a pénzügyi szolgáltatások, az energia és a távközlés területén, hogy Európa gazdasági biztonságát és versenyképességét megerősítsék.

A jelentés hangsúlyozza továbbá, hogy Európa prioritásainak – többek között a zöld átállásnak, az EU-tagság bővítésének és a védelmi kiadások fokozásának – eléréséhez a magánfinanszírozás növelésére van szükség. Letta javasolja az uniós fúziós szabályok felülvizsgálatát és az EU közös költségvetésének bővítését, hogy e célok megvalósulhassanak – írja a Financial Times.

Emellett Letta a versenypolitika és az állami támogatási rendszer reformja mellett egy „bővítési eszköz” létrehozását is javasolja a kevésbé fejlett országok uniós csatlakozásának támogatására.

Maga Letta is elismeri, hogy a korábbi bővítéseknél rengeteg hibát követett el az EU, valamint tudja, hogy a szuverenitáspárti országok miatt az integráció erősítése kihívásokkal találhatja szemben magát.

Letta jelentése egybeesik más szakértők – például Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség szakértőjének – megállapításával, miszerint Európának át kell értékelnie energiapolitikáját és új ipari stratégiát kell kidolgoznia. Miközben az EU ezekkel a kihívásokkal szembenéz, Letta hangsúlyozza, hogy egy versenyképes egységes piacra van szükség ahhoz, hogy az EU ne szakadjon le Kínától és az Egyesült Államoktól.

Címlapkép forrása: EU

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
újság napilap