Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

baha germany 40 index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
baha germany 40 statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 15275
Előző záró ár: 15920.666667
Napi átlagár:
180 napos átlagár:
360 napos átlagár:
Napi minimum: 15026.33333333
Napi maximum: 15812.66666666
Éves minimum:
Éves maximum:
Történelmi minimum:
Történelmi maximum:
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: %
Árfolyamváltozás 3 hó: %
Árfolyamváltozás 12 hó: %
Adatlap
baha germany 40
ISIN DE0008469008
Kijelzés módja (Ticker) BGER40
Kereskedés pénzneme XXP
Az adatok forrása: baha Indices
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a baha germany 40 árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

baha germany 40 hírek

Itt az igazi fekete péntek: zuhanás a tőzsdéken, tarol az új szupervariáns

Alaposan elromlott a hangulat pénteken a nemzetközi tőkepiacokon, nem csak a részvénypiacokon, de a nyersanyagok és a kriptovaluták piacán is az eladók diktáltak. Az általános piaci hangulatromlás oka, hogy egy új, feltehetően akár a vakcináknak is ellenálló, több mint 30 mutációval terjedő koronavírus-változatot azonosítottak be Dél-Afrikában. Az új szupervariáns terjedése miatt máris több ország utazási korlátozásokat vezetett be.

Elhozza a szupervariáns a szuperpánikot?

Megremegtek a tőzsdék az új vírusvariánssal kapcsolatos hírekre, és egyes piaci szegmensekben már pánikra utaló jelek is mutatkoznak. Ezek közé tartoznak például a légitársaságok, amelyek számára a kiújuló utazási korlátozások egy hátba döfött tőr után egy pörölycsapással érnének fel. Első látásra a befektetők azonban nemcsak itt, hanem a teljes piac tekintetében rátenyereltek az eladás gombra, közelebbről megnézve azonban makro szinten még nincs igazi pánik. A mai reggel és délelőtt azonban rávilágít arra, hogy a piaci szereplők egyre inkább feszültek és egyre inkább élénken is reagálnak a negatív hírekre, ami tovább gyengítheti a piacokat. Ráadásul közép- és hosszútávon egyelőre még igazán nagy nyereségeken ülnek a befektetők, ami szintén növeli a technikai elemzés által azonosított kockázatokat. Ezeket most elsősorban az európai részvényindexek kapcsán néztük meg egy gyors elemzés keretében.

Megremegtek a tőzsdék, menekülnek a befektetők, szabadulnak szinte mindentől

A pénteki kereskedésben alaposan elromlott a nemzetközi tőkepiaci hangulat, miután felütötte a fejét a koronavírus új variánsa, amely képes lehet megkerülni az oltásokkal kialakított védelmet. A hírek hatására beindult az esés a tőzsdéken, csak az indexek szintjén 2-4 százalékos zuhanást látni, az egyedi részvényekben pedig ennél is rosszabb a helyzet, főleg az olyan szektorokban, amelyeket kifejezetten rosszul érint az új variáns megjelenése. Természetesen most is vannak olyan termékek, amelyekbe lehet menekülni, a klasszikusok közül az arany, a japán jen, és a svájci frank is állja a sarat, de az olyan részvényeknek is nagyot emelkedett az árfolyama, amelyek "ellenállók lehetnek az új variánssal szemben", például az ételkiszállítással foglalkozó cégek részvényei.

Szupervariáns: több mint egy éve nem zuhant ekkorát a német tőzsde

Már-már pánikszerű hangulatban indul a kereskedés a vezető európai tőzsdéken, a DAX 3,4 százalékot esett, ennél nagyobb napon belüli zuhanásra több mint 1 éve nem volt már példa. A koronavírus új szupervariánsa miatt kezdtek aggódni a befektetők, az Egyesült Királyság ideiglenesen már fel is függesztette járatait hat dél-afrikai országból. A Dél-Afrikában megjelent változat több mint 30 mutációval terjed, a WHO ma rendkívüli ülést tart, hogy megvitassa, mit jelenthet az új variáns a vakcinák és a kezelések szempontjából.

Az új koronavírus-variáns hírére csúnyán elromlott a hangulat a tőzsdéken

Globális hangulatromlás figyelhető meg ma reggel a tőzsdéken, nagyot estek az ázsiai tőzsdék, szakadnak az amerikai határidős indexek, Európában is komoly mínuszok jöhetnek, de adják az olajat is - röviden tehát nem indul jól a nap. Az általános piaci hangulatromlás oka, hogy egy új, valószínűleg a vakcináknak ellenálló koronavírus-változat ütötte fel a fejét, ami fenyegeti a járványból való kilábaláshoz kapcsolódó reményeket.

Szárnyal a 4iG, bizonytalanság a tőzsdéken

Makrogazdasági szempontból idehaza a mai nap a hét legfontosabb napja az egyhetes betéti tender miatt. Az MNB múlt héten a hagyományos kamatdöntő ülésén 30 bázisponttal emelte az alapkamatot, majd csütörtökön további 40 bázisponttal emelte az egyhetes betét kamatát, a soha nem látott forintgyengülés miatt azonban nemrég újabb 40 bázispontos emelést jelent be a jegybank, így 2,9 százalékos kamat mellett hirdetik meg az egyhetes betéti tendert. Érdemes kiemelni, hogy a mai döntéssel a régióban a magyar lesz a legmagasabb irányadó kamat. Az amerikai börzék hálaadás miatt zárva tartanak, míg az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek. Jó hangulatú piacnyitást láthattunk ma Európában, elsősorban az OTP remek teljesítménye miatt sokáig az élen volt a magyar tőzsde, a délutáni órákra azonban elromlott a hangulat és lefordult a BUX.

Pluszban mennek szünetre az amerikai indexek

Bizonytalanul indult a szerdai nap a világ tőzsdéin, de napközben elromlott a hangulat, az európai indexek lefordultak és az irányadó amerikai indexek is csökkenésekkel kezdték a kereskedést. Főként a technológiai részvények és a növekedési papírok esnek ma. A magyar tőzsde viszont állta a sarat, elsősorban az OTP mai menetelésének köszönhetően. A tengerentúlon nem láttunk nagy mozgást, a három legnagyobb tőzsdeindex egész nap a zárószint környékén mozgott, de az utolsó órákra végül a Nasdaq és az S&P 500 is pluszba fordult.

Felemás zárás Amerikában

Az elmúlt napokban valamelyest elromlott a hangulat a tőzsdéken, Európában egyrészt a koronavírusos esetszámok emelkedése és az újabb korlátozások nyomják rá a bélyegüket a piaci hangulatra. Eközben az USA-ban az látszik, hogy beindult egy kisebb korrekció, miután például a benchmarknak számító S&P 500 a hosszabb időtávokon már túlvetté vált, illetve az is negatívan hatott a hangulatra, hogy újraválasztották Jerome Powellt az amerikai jegybank élére, ami szigorúbb monetáris politikai irányvonalat vetít előre Lael Brainardhoz képest, ami kedvezőtlen a kockázatos eszközök számára, és erre ugrottak tegnap a kötvényhozamok is. Összességében tehát inkább negatív most a hangulat tőzsdéket, és ez látszott ma reggel Ázsiában is, ahol estek a vezető indexek és Európában is kifejezetten rossz hangulatban indult a keddi kereskedés, majd a nap végére vegyes kép alakult ki. Az amerikai tőzsdék felemásan teljesítettek, a tech-papírokat püfölték, de az S&P és a Dow pluszban zárt.

A végén ébredtek az eladók a Wall Streeten

A hétfői kereskedés pozitív felütéssel indult az európai tőzsdéken, azonban délutánra elkezdtek lefordulni a vezető indexek és inkább vegyes összkép alakult ki. A befektetőket továbbra is az aggasztja, hogy az európai országokban romló járványhelyzet és az új korlátozó intézkedések milyen hatással lehetnek a gazdaságra. A Bloomberg szerint Angela Merkel arról beszélt, hogy Németországban a helyzet "rendkívül drámai", és figyelmeztetett, hogy a kórházak hamarosan túlterheltek lesznek, hacsak nem törik meg a világjárvány negyedik hullámát. Eközben viszont az amerikai tőzsdéken kifejezetten jó a hangulat, miután a múlt héten megütött szektorokat veszik a befektetők, illetve eldőlt az is, hogy a következő négy évben is Jerome Powell fogja vezetni az amerikai jegybankot.

Ismét a járványhelyezet került a fókuszba, lefordulás a tőzsdéken - a tech papírok jól bírták a nyomást

Alaposan elromlott a hangulat péntek délutánra az európai tőzsdéken, miután a kontinens több országában újabb intézkedéseket jelentenek be a romló járványhelyzet miatt. Ausztriában például ma jelentették be a kötelező oltást, és jövő hétfőtől országos lezárás lép életbe. Ausztria bejelentésével szinte egy időben Németország legfőbb egészségügyi tisztviselője azt mondta, hogy Európa legnagyobb gazdaságának is keményebb szigorra lehet szüksége. Angela Merkel kancellár kormánya csütörtökön fokozta a németekre nehezedő nyomást, hogy beoltassák magukat, és bejelentette, hogy számos szabadidős tevékenységet korlátozni kíván a be nem oltottak számára. Ezek után a relatív pozitív hangulatban indult európai kereskedés gyors fordulatot vett és sorra kezdtek el lefordulni a vezető indexek, főleg az osztrák piac teljesített gyengén. A kedvezőtlen nemzetközi hangulattal együtt az amerikai tőzsdék is lefordulak pénteken, egyedül a Nasdaq tartja magát.

Tovább szigorít a jegybank, remekel az OTP

Európában a tegnap közzétett inflációs adatokat emésztik ma a befektetők: az eurózóna inflációja októberben 4,1 százalékos volt éves szinten, ami több mint kétszerese az Európai Központi Bank által kitűzött célnak. Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, bizonytalan hangulatú kereskedést láthatunk ma Európában, kiemelkedik azonban a sorból a magyar tőzsde. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legjobban, miután további 40 bázisponttal 2,5 százalékra emelte az irányadó kamatot az MNB – derült ki az egyhetes betéti tender meghirdetéséből. Ezzel a keddi 30 bázispontos emelés helyett a valódi szigorítás 70 bázispont. Egyelőre nem alakult ki határozott irány az amerikai tőzsdéken érkezett a tengerentúlon egy fontos makrohír: az első alkalommal benyújtott munkanélküliségi kérelmek alig nőttek az elmúlt héten.

Lefordultak az amerikai tőzsdék, az inflációs adatokra figyelnek a befektetők

Alapvetően továbbra is jó a hangulat a világ tőzsdéin, kedden a vezető amerikai és európai részvényindexek is mérsékelten emelkedtek. Ma reggel az ázsiai tőzsdéken minimális volt a hangulatromlás, a vezető európai tőzsdék mérsékelten emelkedtek, az amerikaiak viszont kissé lefordultak. A befektetők továbbra is az infláció alakulásával kapcsolatos adatokra és a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.

Emelkedtek az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdéken kedden vegyes kép alakult ki annak ellenére, hogy érkeztek pozitív hírek az amerikai és a kínai elnök virtuális csúcstalálkozójáról. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén csak mérsékelt elmozdulások voltak láthatók, viszont a magyar tőzsdére ma nem csak a nemzetközi hangulat volt hatással, hiszen kamatdöntő ülést tartott ma az MNB, ahol az eddigi 15 bázispont helyett 30 bázisponttal emelte az alapkamatot a jegybank, valamint bejelentette azt is, hogy újra bevezeti a kettős kamatrendszerét, tehát az irányadónak számító egyhetes betét kamatát felfelé eltéríti az irányadó kamattól, méghozzá már most csütörtöktől.

Nagyot esett hétfőn az OTP, oldalaztak az amerikai indexek

Iránykeresés jellemezte a hétfő kereskedésben az európai tőzsdéket és az amerikai részvénypiacokon is felemás elmozdulásokat mutatnak az irányadó indexek. A magyar tőzsdén nagyot ment ma a 4iG és jelentősebb pluszban jártak napközben a Mol részvényei is, az OTP viszont komolyabb esést mutatott. A hétfői nap makrofronton még csendes volt itthon, hamarosan azonban jön a friss GDP-adat és MNB-kamatdöntésre is sor kerül.

Pluszban zárt Amerika, de ez sem mentette meg a hetet

Miközben a világ vezető tőzsdéin a befektetők a friss vállalati gyorsjelentési, valamint az inflációs adatokat emésztik, és ezért mérsékeltek az elmozdulások index-szinten, addig a magyar tőzsdén nagy izgalmak voltak: az üzemanyagárak befagyasztása miatt csütörtökön nagyot esett a Mol árfolyama, az OTP kurzusa viszont nagyot emelkedett. Ma a Mol tovább esett, a tengerentúlon pedig vállalatok feldarabolása, és Elon Musk részvényeladása volt a téma, a jó öreg inflációs aggodalom mellett.

Németország egyik legnagyobb botránya volt, most itt a történet vége

Több ezer intézményi és lakossági befektetőt temetett maga alá a Wirecard botrány, az egykor még legnagyobb piaci értékű német pénzügyi cég fiktív számlákkal, nem létező milliárdos tételekkel, meghamisított mérlegekkel operált, a vállalat végül fizetésképtelenné vált, részvényárfolyama pedig meredeken esett. Most eljött a történet tőzsdei sztorijának a vége, az egykoron több mint 24 milliárd euró piaci értékű vállalat most már csak néhány millió eurót ér, a Wirecard részvényeit jövő héten kivezetik a tőzsdéről.

Az inflációs adat után mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Ázsiában negatív hangulat uralkodott szerdén, miután a friss adatok szerint a termelői árak emelkedésének üteme Kínában októberben megdöntötte a szeptemberben felállított rekordot a termelőeszközök további drágulása, valamint az energia- és nyersanyagellátási problémák hatásaira. Az európai piacokat tekintve, a nemzetközi hangulattal összhangban inkább negatívak voltak az elmozdulások. Megérkezett közben a várva várt amerikai inflációs adat is, a várt 5,8 százalék helyett 6 százalék fölé gyorsult az éves áremelkedés, ilyen áremelkedésre több mint harminc éve nem volt példa. Az adat megjelenését követően lefordultak az amerikai tőzsdék, a vezető indexek közül a Nasdaq teljesített a leggyengébben.

Itt a történelmi csúcs a bitcoinnál, az amerikai indexek gyengültek

Ázsiában vegyes volt a kép a mai kereskedésben, és az európai tőzsdéken is kisebb csapkodás után végül mérsékelt elmozdulásokkal zártak a vezető indexek. Bizonytalanság látszott tengerentúlon is, a holnap érkező inflációs adatra várnak elsősorban a befektetők, egy vártnál jelentősebb áremelkedés ugyanis erősítheti a várakozásokat a Fed kamatemelésével kapcsolatban. A nap végére az amerikai részvényindexek csökkenéssel zártak. Mindeközben bár csak mérsékelt emelkedést láthattunk ma a kriptovaluták piacán, így is új történelmi csúcsra tudott jutni a bitcoin.

Mérsékelt emelkedés Amerikában

Ma tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Richter, az elemzői konszenzust felülteljesítő bevételről és adózott eredményről számolt be a gyógyszergyártó vállalat. Az ázsiai tőzsdék ma többnyire rosszul teljesítettek annak ellenére, hogy kedvező makroadat érkezett: Kína ugyanis rekord mértékű havi külkereskedelmi többletet hozott össze októberben az ellátási válság által felvert árak miatt. Iránykeresés a jellemző a vezető európai tőzsdéken, a BUX index azonban jelentős mínuszban van a délutáni órákban, elsősorban az OTP és a Mol rossz teljesítményének köszönhetően. Kifejezetten jó azonban a hangulat ma a kriptovaluták piacán, új történelmi csúcsra jutott az ether jegyzése, de a bitcoin is komoly pluszban van. A tengerentúlon is kimondottan jó hangulatú piacnyitást láthattunk, mindhárom vezető börze új történelmi csúcson van. A Tesla részvényei a kereskedés elején közel 5 százalékot estek, miután a befektetők felkészültek Elon Musk tervezett részvényeladására, ami egy Twitteren közzétett szavazást követően a cégvezér elektromosautó-gyártóban lévő részesedésének mintegy tizedét érinti.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra